Gheorghe Visu, Ana Ularu şi Liliana Pană, pe scena Comedy Cluj. Secţiunea teatru

Gheorghe Visu, Ana Ularu şi Liliana Pană, pe scena Comedy Cluj. Secţiunea teatru
Patru piese de teatru reprezentative pentru scena teatrală autohtonă completează peisajul oferit de Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015. Pe scena festivalului vor urca actorii Gheorghe Visu, Ana Ularu, Andreea Vasile, Ștefan Lupu şi Liliana Pană.

Primul dintre spectacolele de teatru prezentate la Comedy Cluj, "39 de trepte", în regia Gabrielei Dumitru, adaptare scenică după filmul omonim de John Buchan și Alfred Hitchcock, va avea reprezentația luni, 19 octombrie, de la 19:30, la Sala Euphorion a Teatrului Național. O comedie cu suspans, piesa îi aduce în fața spectatorilor pe Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec, Bogdan Talaşman. Produs de Teatrul Mic București, spectacolul a fost prezent în această vară în secțiunea FRINGE a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, Festivalul de la Edinburgh.

Tot de la Teatrul Mic vine spectacolul "Vania și Sonia și Mașa și Spike", în regia lui Horia Suru, care se va juca marți, 20 octombrie, ora 19:30, în sala mare a Teatrului Național. Piesa, care îi are în distribuție pe Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ștefan Lupu, Ana Bianca Popescu și Andreea Grămoșteanu, este o comedie cu gust amărui în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Pentru această piesă dramaturgul american contemporan Christopher Durang a primit, în 2013, Premiul Tony.

Cel de-al treilea spectacol prezent la Comedy Cluj este "În parc", o comedie spumoasă scrisă și regizată de Radu Iacoban și produsă de Godot Café-Teatru. Alături de Istvan Teglaș și Rodica Lazăr, din distribuția piesei face parte cunoscuta actriță Ana Ularu. Intrată datorită talentului ei în atenția regizorilor de la Hollywood, Ana Ularu a încheiat recent filmările pentru lungmetrajul ‘'Inferno'', regizat de Ron Howard, film în care îl are ca partener pe Tom Hanks. Spectactorii o vor putea vedea pe scenă vineri, 23 octombrie, de la ora 19:30, la Sala Euphorion a Teatrului Național.

Ultimul spectacol de teatru din cadrul Comedy Cluj va avea loc duminică, 25 octombrie, ora 19:30, tot la Sala Euphorion. Este vorba de piesa "Cupluri", un spectacol coupé, realizat din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. Textul este inteligent şi inofensiv-ireverenţios, iar regizorul exploatează excelent talentul celor distribuiți. Spectacolul îi aduce pe scena festivalului pe Andreea Vasile (actrița care le-a interpretat pe Dora în filmul "De ce eu?" și pe Nico în serialul HBO "Umbre"), Diana Cavallioti, Tudor Aaron Istodor, Conrad Mihai Mericoffer, Dan Rădulescu, Irina Velcescu și Cristina Florea.

Ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj are loc în 16-25 octombrie.

Comenteaza