Graficianul clujean Octavian Bour, premiat în Italia

Graficianul clujean Octavian Bour, premiat în Italia

 Cunoscutul grafician Octavian Bour a primit Marele Premiu Internaţional “Scacchiera” al concursului “Umorişti la Marostica” din Italia.

 

Bour a fost ales de juriul evenimentului din 235 de autori participanţi, veniţi din 42 de ţări. Tema concursului a fost “Vicii”, iar premiile s-au acordat pentru categoriile “caricatură” şi “strip”, adică desen comic secvenţial.

 

Graficianul clujean a câştigat la categoria “strip”, “pentru provocatoarea reprezentare a unei realităţi pe dos, în care viciul, deşi distruge, construieşte identitatea persoanei”, scrie în motivaţia juriului. Octavian Bour s-a născut în 1937, la Cernăuţi. A studiat Artele Plastice, fiind grafician, caricaturist, ilustrator de carte şi editor artistic.

 

A participat la expoziţii naţionale şi internaţionale în Canada, Italia, Turcia, Bulgaria, Franţa. A publicat mai multe albume cu desene comice şi a ilustrat numeroase volume de beletristică. Personajele create de el sunt pline de personalitate şi uşor de recunoscut în orice expoziţie.

 

Octavian Bour este secretar general de redacţie al revistei “Steaua” şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici. Concursul de la Marostica a ajuns la cea de-a 42-a ediţie. Premiile vor fi acordate în luna aprilie, când va fi deschisă şi expoziţia internaţională a participanţilor.

Comenteaza