Greii rockului au “zguduit” scena la Peninsula

Greii rockului au “zguduit” scena la Peninsula
17.000 de oameni au venit la festival în cea de-a treia zi, pentru a lua parte la un regal al muzicii rock.
Seara de sâmbătă i-a reunit pe scena principală a Festivalului Peninsula din Târgu-Mureş pe Phoenix, legendele rockului românesc, pe “zeii” de la Europe, precum şi pe cei din trupa Omega, mândria rockului maghiar.

Concertul în România al celor de la Europe, staruri absolute ale rockului anilor ‘80, a împlinit visul a mii şi mii de români care şi-au petrecut tinereţea în acordurile pieselor faimoşilor rockeri. “Suntem foarte bucuroşi să vedem că mai avem încă atât de mulţi fani, chiar dacă am avut o perioadă de pauză”, a declarat solistul Joey Tempest în cadrul conferinţei de presă care a precedat recitalul.

Phoenix a avut o cântare de zile mari în deschiderea concertului-eveniment, cu un playlist dinamic, început cu o variantă viguroasă a piesei “Ciocârlia” şi sfârşit în uralele extaziate ale publicului cu celebra melodie “Negru Vodă”. Europe a cucerit definitiv publicul de la Peninsula cu un show desăvârşit. Vocea magnifică a lui Tempest şi carisma artistului s-au adăugat unor detalii inedite precum interpretarea piesei “No, Woman, No Cry” a lui Bob Marley sau câte un “Bună seara” ori “Foarte tare” rostite în limba română. Partea instrumentală a recitalului a adus lacrimi în ochii fanilor, la fel ca mult aşteptata interpretare a cunoscutei piese “The Final Countdown” de la finalul show-ului.

Publicul a vibrat puternic şi la concertul Omega, în ciuda ploii care a căzut pe tot parcursul evenimentului. S-au fluturat în public steaguri ale Ungariei şi a fost savurat un spectacol de lasere verzi, în stilul concertelor lui Jean Michel Jarre. Artiştii maghiari au impresionat cu solo-uri foarte bune de chitară şi sintetizator, iar la bis au cântat celebra lor piesă “Gyöngyhajú Lány” (cea după care Scorpions a realizat melodia “White Dove”). Spectacolul a durat până după miezul nopţii. Evenimentul aşteptat al serii de ieri, ultima de la ediţia 2010, a fost concertul trupei Korn. Cea din acest an a fost prima ediţie a Festivalului Peninsula desfăşurată la final de august (26-29 august), după ce în primii ani evenimentul a avut loc în iulie. Joi au fost prezenţi 11.000 de oameni, vineri 15.000, iar sâmbătă au luat parte la concerte, teatru, înot în bazin şi distracţie 17.000 de persoane.

Comenteaza