Holul Consiliului Judeţean, transformat în galerie de artă

Holul Consiliului Judeţean, transformat în galerie de artă
Holul Consiliului Judeţean Cluj va fi transformat în galerie de artă, din 15 ianuarie, când e vernisată o expoziţie, cu recitaluri de pian, chitară şi vioară, dar şi cu lecturări din proza şi poezia lui Mihai Eminescu.

Vernisajul are loc în 15 ianuarie, la ora 14. E vorba de expoziţia de pictură şi grafică „Iubesc Clujul" cu lucrări realizate de cursanţii Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda" Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea forului administrativ judeţean.


"Momentul ales nu este unul întâmplător", spun organizatorii: "ziua de 15 ianuarie având o dublă semnificaţie pentru români - Ziua Culturii Naţionale, respectiv sărbătorirea zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu".

"O astfel de simbioză între administraţie şi cultură este deja o tradiţie în alte judeţe, în foarte multe instituţii publice din România există spaţii comune în care se organizează diferite evenimente culturale de mică anvergură fizică, dar cu semnificaţii majore. În plus, o astfel de iniţiativă poate să umanizeze imaginea instituţiei noastre şi să o aducă mai aproape de cetăţeni", spune despre vernisajul expoziţiei preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.


Astfel, holul principal al Consiliului Judeţean Cluj va fi transformat într-un spaţiu cu valenţe artistice, prin aplicarea unor simeze pe unul dintre pereţii acestuia, cu lucrări care ilustrează instantanee din întreg judeţul Cluj. De asemenea, evenimentul va fi însoţit de un moment artistic de un sfert de oră în cadrul căruia se vor desfăşura recitaluri de pian, chitară şi vioară, respectiv lecturarea de poezii şi proză de Mihai Eminescu.

Comenteaza