“Hoţii” din Mureş vin la Cluj

“Hoţii” din Mureş vin la Cluj

 Spectacolul Teatrului 74 din Târgu Mureş, “Hoţii” de Connor McPherson, va fi jucat vineri, de la ora 19.00, în cadrul programului Nocturne al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj.   

 

“Hoţii” este pus în scenă de Cristian Juncu, unul dintre cei mai bine cotaţi tineri regizori români, iar din distribuţie fac parte trei actori de top, Theo Marton, Marius Turdeanu şi Cătălin Mândru. Piesa redă, din fărâme, viaţa a trei bărbaţi, care-şi amintesc diverse întâmplări trecute.

 

 “Sunt delicioşi, cum stau aşa paşnici şi molcomi, depănându-şi poveştile de maturizare. Deloc aroganţi, deloc violenţi, privind în urmă, cu zâmbetul din când în când consternat, la propriile fapte. Cel mic, inocent şi hieratic; cel mare, simplu şi aerian, capabil de jaf din... bunătate; al treilea, ros pe dinăuntru de oboseala de a contempla viaţa şi de huzurul de universitar. Stau pe scaun aproape fără să se mişte. Fiecare îşi deapănă isprava cu sensuri universale, uşor de înţeles”, a scris despre spectacol criticul Cristina Rusiecki.

 

 “Trei prieteni îşi amintesc cum au trăit, cum au iubit, cum au făcut sex, cum au fost mahmuri, cum unul dintre ei a fost acuzat pe nedrept de viol, cum unul dintre ei a tâlhărit nişte mafioţi de provincie, cum unul dintre ei a vomitat la picioarele unui mare savant, la o mare conferinţă universitară. Frank, Joe şi Ray sunt hoţii cu care ţii, oameni atât de simpatici, încât te-ar face să accepţi imediat să fugi cu ei în lume şi să cheltuieşti cele 30.000 de lire furate”, spune şi publicistul Dan Boicea.

 

Teatrul 74 este unul din cele mai dinamice teatre independente româneşti. Este condus de actorul Nicu Mihoc, care i-a reunit alături de el pe unii dintre cei mai buni actori mureşeni. Teatrul funcţionează în Turnul Măcelarilor din cetatea medievală de la Târgu Mureş, iar numele îi vine de la numărul de locuri pe care le are. Trupa este renumită în România pentru repertoriul compus din cele mai bune texte de teatru contemporane.

 

Comenteaza