Începe TIFF 2024: Dogman, filmul proiectat la gala de deschidere

Începe TIFF 2024: Dogman, filmul proiectat la gala de deschidere

Gala de deschidere TIFF 2024 va avea loc vineri, 14 iunie 2024, începând cu ora 20.45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Filmul serii este ''Dogman''.

Dogman, cel mai recent film al legendarului Luc Besson (La Femme Nikita, Léon: The Professional, The Fifth Element), va deschide cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Construit ca un puzzle, filmul recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca câinilor de luptă pe care îi antrena. În loc să-l sfâșie, aceștia devin familia lui. Ani mai târziu, acesta dă spargeri în apartamentele unor oameni bogați, ajutat de o armată de companioni canini pe care îi numește „copiii lui” și performează într-un club de cabaret.

„Cum reușește cineva să supraviețuiască (după o traumă) și ce face cu acea suferință? Am vrut să explorez asta în Dogman. Suferința e ceva ce avem în comun cu toții, iar singurul antidot împotriva ei este dragostea. Societatea nu te va ajuta, dar dragostea te poate vindeca.” – Luc Besson

Ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) are loc între 14 și 24 iunie la Cluj-Napoca. Un număr de 196 de filme, de toate genurile, vor putea fi vizionate de către cinefili, din care 169 de lungmetraje, 20 de scurtmetraje și 7 episoade de seriale TV. De asemenea, în programul festivalului se numără 42 de filme românești. 

12 producții din toată lumea se află în cursa pentru Trofeul Transilvania și celelalte premii ale Competiției Oficiale, în timp ce 10 filme își vor disputa premiul Competiției What’s Up Doc?. În competiția pentru trofeul Transilvania sunt 7 debuturi, iar pe lista celor 12 lungmetraje este și un film românesc. 

Locațiile de proiecție ale filmelor sunt cele deja consacrate, iar biletele de acces au fost deja puse în vânzare.

Comenteaza