Invitaţie la "CINEMATOGRAFUL DE ALTĂDATĂ": Sergiu Nicolaescu şi Amza Pellea, sâmbătă, în cartierul Terra din Floreşti

Invitaţie la "CINEMATOGRAFUL DE ALTĂDATĂ": Sergiu Nicolaescu şi Amza Pellea, sâmbătă, în cartierul Terra din Floreşti
| Foto: https://www.facebook.com/groups/orasfloresti

O iniţiativă culturală inedită va avea loc sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21:00, în comuna clujeană Floreşti. Debutează proiectul "CINEMATOGRAFUL DE ALTĂDATĂ", episod pilot. 

Sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21:00 debutează proiectul "CINEMATOGRAFUL DE ALTADATA", episod pilot. Filmul care va fi proiectat este "Un comisar acuză" , rola 1.

"Un comisar acuză" este un film de acțiune românesc din 1974, regizat de Sergiu Nicolaescu. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu și Emmerich Schäffer.

Filmul ficționalizează câteva evenimente reale petrecute în noiembrie 1940 (masacrul de la Jilava, asasinarea profesorilor Nicolae Iorga și Virgil Madgearu), în perioada Statului Național-Legionar.

Comisarul Moldovan este însărcinat cu anchetarea unui masacru organizat în noiembrie 1940 de un comando legionar la închisoarea Viraga. Masacrul a avut ca țintă mai mulți adversari ai regimului politic de extremă dreaptă din România anului 1940, încarcerați la Viraga, printre care și un grup de activiști comuniști.

Filmul s-a bucurat de succes la public, fiind vizionat de 6.146.991 de spectatori și aflându-se pe locul 17 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile, dar și critic, fiind apreciate, printre atelele, interpretările lui Sergiu Nicolaescu, pentru care a primit Premiul pentru interpretare masculină al Asociației Cineaștilor din România.

Locaţia anunţată de organizatori este Floreşti (cartierul Terra), str. Şesul de Sus, între numele 178-180 (blocuri). Proiecția se va realiza de pe peliculă cinematografică şi un proiector vechi de 30-40 ani, mai precizează aceştia. 

Comenteaza