ÎPS Bartolomeu, la Balul Operei

ÎPS Bartolomeu, la Balul Operei
Înalt Preasfinţitul Bartolomeu va binecuvânta clujenii prezenţi la Balul Operei. În cadrul evenimentului vor fi premiaţi medici, scriitori şi… femei frumoase.

 Nume importante din medicina şi literatura clujeană vor fi premiate în cadrul Balului Operei, care va avea loc la Opera Naţională Română (ONR) din Cluj-Napoca în 19 februarie. Pe lângă concertele susţinute de corul Voci Transilvane şi interpreţii Operei Naţionale, clujenii se vor putea bucura şi de un recital al Corinei Chiriac, al saxofonistului Flavius Teodosiu şi al fiicei lui, Linda, dar şi de vocea cântăreţului de culoare Irvin Doomes.

 

“Orice eveniment care se repetă e pasibil de a intra în rutină. Mă tem cel mai mult de acest lucru şi de aceea am încercat să recurgem la un subiect care nu a mai fost abordat. Totul se va desfăşura punând accent pe tinereţea Operei. Am recurs la serviciile celor consideraţi tineri în Operă, media de vâstă fiind de 26-27 de ani. Toţi sunt clujeni”, a declarat Emil Strugaru, reprezentant al instituţiei.  Pe scenă vor fi amplasate şapte picturi  supradimensionate ale pictorului clujean Nicolae Maniu. “Este o selecţie de tablouri impozante pe care le-am realizat în anii 2002-2003, piese care în original au dimensiuni mari şi care dau bine supradimensionate. Picturile au scenariu teatral, ideea este cea a unui muzeu noaptea, cu personaje care ies din tablouri”, a precizat Maniu.

 

Pe durata spectacolului vor fi decernate zece premii la secţiunea Lya Hubic, apoi se vor acorda premiile Mecena şi trofeele destinate seniorilor cetăţii. “Momentul cel mai interesant va fi aducerea acasă a lui Dumitru Radu Popescu, cel care a întemeiat revista Tribuna, fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, precum şi a poetului clujean Ion Brad, care a urmat o carieră de diplomat ca ambasador în Atena. între cei care vor fi pe scenă se numără profesorul Radu Căpâlneanu (director medical la Institutul Inimii – n.red.), scriitorii Viorel Cacoveanu, Mircea Popa şi Constantin Cubleşan, dar şi decanul de vârstă al presei Csomafay Ferencz.  înalt Preasfinţitul Bartolomeu se bucură de evenimentele culturale şi probabil va adresa sălii o binecuvântare”, a oferit detalii scriitorul Constantin Mustaţă.

 

Organizatorii intenţionează să transmită în direct convorbiri telefonice cu personalităţi din Viena, Paris, Budapesta, care nu vor putea fi prezente la Balul Operei. Pe parcurs, vor avea loc şi prezentări de modă ale tinerilor designeri de la Universitatea de Artă şi Design. “Piesele vestimentare sunt inspirate din anii 1920- 1950. La bal se va decerna şi titlul de Miss Transilvania Fashion – un premiu de excelenţă în modelling”, a declarat Fica Bălăncan, reprezentanta Agenţiei de modelling Transilvania Fashion.

 

Prezentatorii Balului Operei vor fi editorialistul ZIUA de CLUJ, Rareş Bogdan, şi cântăreaţa Corina Chiriac.

Biletele, care costă între 150 şi 250 de lei, pot fi achiziţionate de la Iulius Mall şi de la Agenţia Teatrală.

 

Comenteaza