Irina Wintze şi Balasz Bodolai, de la Cluj, participă alături de alţi opti actori la cea de-a doua ediţie a programului "10 pentru film"

Irina Wintze şi Balasz Bodolai, de la Cluj, participă alături de alţi opti actori la cea de-a doua ediţie a programului
Actriţa Irina Wintze, de la Teatrul Naţional din Cluj şi Balasz Bodolai, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, se numără între cei 10 artişti care participă la cea de-a doua ediţie a proiectului "10 pentru FILM", derulat în cadrul Festivalului de Film Transilvania (TIFF).

Proiectul are ca scop promovarea unor figuri noi în filmul românesc şi vizează actorii care s-au remarcat până acum în teatru dar care se află la debut, sau au avut doar roluri minore, până în prezent în film.

Participanţii vor beneficia de materiale de prezentare, vor lua parte la workshop-uri şi alte întâlniri, urmând să fie prezentaţi spectatorilor, jurnaliştilor, respectiv profesioniştilor din domeniu.

Alături de cei doi actori de la Cluj, în program mai participă Claudia Ardelean, de la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe, Eliza Noemi Judeu - Teatrul Municipal George Bacovia, Bucău, Nicolae Lefter - Teatrul Odeon, Bucureşti, Călin Stanciu Jr - Teatrul Naţional din Timişoara, Rareş Florin Stoica - masterand UNATC, Silvia Torok - Teatrul German de Stat Timişoara, Mihaela Trofimov - Teatrul "Maria Filotti" Brăila, Cătălin Vieru - Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova.

Proiectul "10 pentru FILM" a fost lansat de organizatorii TIFF anul trecut, atunci fiind incluşi în program Aniko Petho, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj şi Cristian Grosu, de la Teatrul Naţional din Cluj.

Etichete
Comenteaza