Jazz in the Park continuă până duminică la Cluj. Unde poți asculta muzica de la festival

Jazz in the Park continuă până duminică la Cluj. Unde poți asculta muzica de la festival

Festivalul Jazz in the Park continuă cu șase zile pline de activități și concerte, desfășurate în mai multe locuri din oraș.

Marţi festivalul a ajuns la Pata Rât și la Muzeul de Artă, miercuri e programat ultimul concert de la muzeu, iar de joi și până duminică Parcul Central va fi va animat de muzică și activități pe cele patru scene care vor fi amplasate aici.

Festivalul a dus pentru al doilea an consecutiv, o scenă la Pata Rât. Au concertat Taraful lui Siminic, JazzyBIT și Marius Mihalache Band. Organizatorii au pus la dispoziție autobuze care au circulat gratuit din Cluj spre Pata Rât și retur, din 20 în 20 de minute, din fața Cinematografului Florin Piersic. Tot marți a fost programat, în curtea Muzeului de Artă, penultimul concert de la Muzeul de Artă: Soweto Kinch de la ora 20:00, al cărui talent indiscutabil e demonstrat de multitudinea de premii pe care le-a câștigat.

Miercuri, 27 iunie este a șaptea zi Jazz in the Park, iar iubitorii de muzică sunt așteptați la un concert de excepție: ultimul concert de la Muzeul de Artă este cu pianistul elvețian Nik Bartsch’s Ronin. El urcă pe scenă împreună cu trupa Ronin.

Ce artiști să nu ratați în parc

De joi 28 iunie și până duminică 1 iulie Jazz in the Park are loc în Parcul Central. Printre cele mai așteptate trupe care vor urca pe cele patru scene amenajate în parc se numără Nouvelle Vague, Gallowstreet, The Herbaliser, Forq, Bill Laurance și Fanfare Ciocârlia. De neratat sunt și concertele de la miez de noapte din parc.

În fiecare seară de joi și până duminică trecem prin istoria muzicii românești: pianistul Bogdan Vaida îl pune pe compozitorul George Enescu în context european, concertul NOD – Maria Casandra & Sorin Romanescu ne amintesc de doine, Nicolas Simion și Sorin Romanescu Duo îi aduc un tribut marelui jazzman Johnny Răducanu, iar trupa JazzyBIT ne aduce în prezent jazz contemporan.

În plus, la Jazz in the Park au loc multe activități și ateliere creative pentru copii și pentru iubitorii de lectură, jocuri, experiențe audio, de relaxare sau sport.

Intrarea la concertele din spațiul public e liberă, cu bilet neobligatoriu pe care îl pot cumpăra cei care doresc să susțină Fondul Jazz in the Park. Din banii strânși vor fi finanțate proiecte artistice și creative inițiate de artiști clujeni. Programul complet e disponibil pe www.jazzinthepark.ro/program.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza