Jazz in the Park revine la Pata Rât. Autobuze pentru public

Jazz in the Park revine la Pata Rât. Autobuze pentru public

Festivalul Jazz in the Park revine în acest an la rampa de gunoi a orașului, Pata Rât, cu o zi de concerte la care este așteptat un public numeros: peste 1.500 de persoane care locuiesc în această zonă, dar și mii de clujeni și turiști.

Scena de la Pata Rât va fi activă marți, 26 iunie, și va completa lista de locuri unde are loc festivalul în acest an, alături de Opera Maghiară, Muzeul de Artă, malul Someșului, concertele din stradă și din Parcul Central. Intrarea la concertele de la Pata Rât este liberă, la fel ca la cele din Parcul Central și malul Someșului. Cei care doresc să susțină Fondul Jazz in the Park pot cumpăra bilete neobligatorii.

„Anul trecut am trăit aici unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața mea. Aproape niciodată nu am simțit că munca noastră are așa mult sens ca aici și niciodată nu am simțit o recunoștință mai mare din partea publicului. Oamenii de aici trebuie integrați în comunitate și toți putem să facem un efort în direcția asta. Noi luptăm cu cele mai de preț arme ale noastre, anume facem un eveniment aici. Vă invit pe toți să luați parte. Va fi o experiență incredibilă”, spune directorul festivalului, Alin Vaida.

Pe scena de la Pata Rât vor urca marți, 26 iunie, Marius Mihalache Band, JazzyBIT și Taraful lui Siminic. Concertele încep la ora 18:30 și vor dura până la 22:00. Una dintre cele mai apreciate formații de jazz din România, JazzyBIT, concertează la Pata Rât, la fel și muzicanții din Gherla conduși de Ioan Bob “Siminic”.

Seara se încheie pe acorduri de țambal cu Marius Mihalache, unul dintre cei mai valoroși muzicieni de profil din lume, supranumit “Magicianul țambalului” pentru talentul cu care ne poartă pe ritmuri de muzică clasică și jazz.

Autobuze din centru spre Pata Rât și retur

Toți cei care vor să ajungă la concertele de la Pata Rât pot folosi mijloacele de transport în comun pune la dispoziție gratuit de organizatorii festivalului Jazz in the Park, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj. Autobuzele vor porni din centrul orașului începând cu ora 17:30. Întoarcerea va fi asigurată tot de autobuze care vor circula gratuit din Pata Rât.

11 zile și 7 locuri de desfășurare pentru Jazz in the Park 2018

Prima zi de festival este dedicată galei de deschidere. Jazz in the Park începe joi, 21 iunie, la Opera Maghiară cu un concert extraordinar al arhitectului și fondatorului proiectului Buena Vista Social Club. În perioada 22-27 iunie suntem invitați în curtea Muzeului de Artă, unde concertează Alfa Mist, Richard Bona, Nik Bartsch’s Ronin, Soweto Kinch, Sona Jobarteh și MUSEcology - Byron, Lucia, Silent Strike, Muse Quartet.

În primul weekend de festival, 22-24 iunie, are loc Concursul Internațional Jazz in the Park, pe malul Someșului. Ziua de 25 iunie e dedicată concertului MUSEcology de la muzeu și artelor în stradă pentru că de la 17:30 vor avea loc concerte pe Bd. Eroilor și în fața Casei Matei Corvin. Marți, 26 iunie, descoperim Pata Rât prin muzică, iar miercuri revenim la Muzeul de Artă la ultimul concert din acest spațiu.

De joi, 28 iunie, până duminică, 1 iulie, festivalul se mută în Parcul Central, unde vor fi amplasate patru scene pe care se va cânta până după miezul nopții. De altfel, una dintre scene, România 100, va fi activă chiar la miezul nopții și va trece prin istoria de 100 de ani a muzicii românești: de la doine la un concert tribut Johnny Răducanu, jazz modern și un recital de pian dedicat lui George Enescu.

Printre artiștii pe care îi vom asculta în parc se numără Nouvelle Vague, The Herbaliser, Forq, Bill Laurance, Fanfare Ciocârlia, Gallowstreet, Kroke, Moses X, Moonlight Breakfast, Iordache, Mop Mop, Luiza Zan Trio, Maria Casandra & Sorin Romanescu, Nicolas Simion Trio.

Pentru concertul de deschidere și pentru cele de la Muzeul de Artă sunt puse în vânzare bilete și abonamente, iar la concertele din parc, din stradă, de la Pata Rât și de pe mal participarea e liberă, cu bilet neobligatoriu pe care îl pot cumpăra cei care vor să susțină Fondul Jazz in the Park. Detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza