Jazzul se mută în Parcul Central din Cluj

Jazzul se mută în Parcul Central din Cluj
Jazz in the Park continuă în weekendul 30 iunie - 2 iulie 2017 cu activităţi şi concerte în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Capete de afiş în cele trei zile de festival în Parcul Central sunt trupele Tatran, Skalpel, Viva Vox şi Vintage Truble. Acestora li se adaugă alţi zeci de artişti pe cele trei scene Jazz in the Park. Programul complet AICI. 

Trupa Tatran din Israel. Trio-ul instrumental vine cu influențe jazz, rock, muzică clasică, electronică și post-rock care se combină într-un stil unic. Reprezentațiile live ale formației produc o atmosferă hiponotizantă. Până acum a concertat în toată lumea și a fost headliner la Oppikoppi Festival, Kaunas Jazz Festival, InDnegev Festival, Red Sea Jazz Festival și State-X New Forms. Formația se bucură de un mare succes atât în Israel, țara lor de origine, cât și în alte locuri unde a susținut peste 150 de concerte în ultimii trei ani. Concertul Tatran are loc la Cluj cu sprijinul BetFair.

Skalpel din Polonia cântă la Jazz in the Park 2017, în premieră locală. Cu stilul lor original de hip hop și jazz, Skalpel readuce la viață spiritul jazzului polonez prin refolosirea unor mostre din anii ‘60 și ‘70 în piesele actuale. Multe din primele lor înregistrări au fost făcute în ilegalitate, în perioada Poloniei comuniste, când jazz-ul era interzis. Cu toate astea, au rezistat, au scos multe albume și în 2004 au fost nominalizați la Giles Peterson's Worldwile Music Award.

Corul Viva Vox din Serbia este format din 36 de interpreți de muzică clasică și a devenit celebru în întreaga lume cu reprezentațiile inedite pe care le realizează, cu beatbox (percuție vocală) și fără acompaniament instrumental. În 2015, corul a sărbătorit 10 ani de la înființare lansându-și primul album, primul videoclip oficial în cel mai mare concert pe care susținut ei vreodată, în Belgrad pe Kombank Arena, în fața a 10.000 de oameni. Grupul adaptează piese renumite de pop-rock și rock alternativ și a concertat până acum la festivaluri precum Exit și Sea Dance, dar și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite din New York.

Vintage Trouble vine pentru prima dată în România. După ce au captivat audiențele de pe tot Globul, au cântat pe aceeași scenă cu Rolling Stones și au avut turnee în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson, exuberanții cântăreți americani vor concerta în premieră națională la Cluj, în Parcul Central. Trupa se bucură de câțiva ani de un imens succes internațional. Formația a participat la cele mai cunoscute festivaluri din lume, Bonnaroo, Coachella, Glastonbury și e invitată de onoare la emisiuni precum Late Show cu David Letterman, The Tonight Show cu Jay Leno, The View, Conan și Jimmy Kimmel Live. Stilul Vintage Trouble, plin de bucurie, culoare, vitalitate, energie și curaj, i-a consacrat pe cei patru membri și le-a adus recunoașterea la nivel mondial.

Până la începerea concertelor, clujenii se pot relaxa în hamace şi pufi sau pot participa la activităţile prgătite de organizatori: Chilling out (Buhuhoo și Baloo Bags aduc hamace și tot felul de șezători confortabile, iar noi instalăm pufi și pături pentru voi), Art (Studenții Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca expun lucrări de pictură și sculptură în pavilionul UAD din Parcul Central), Sport (Outdoor4U vine cu tiroliană), Biking (Showroom de biciclete, testări, personalizări de bițe by Reborn Bicycles, cele mai faine modele Pegas și biciclete electrice de la Bosch te așteaptă în bike zone, în Parcul Central), Gaming (Board game-uri, jocul de cărți Măscărici și jocuri supradimensionate - Avioane, Jenga), Kids Fun (Vor găsi jocuri adaptate vârstei lor copiii care au între 1 și 14 ani. Ei vor putea participa la activități de storytelling, sensory play, jocuri de rol, creative play, jocuri care dezvoltă memoria și gândirea, emotional carrousel. În plus, va fi instalată aici o mini-grădină în cadrul căreia copiii pot să testeze cum funcționează lumea care îi înconjoară, și o zonă de aventură cu balansoare, tobogane și pânze de paianjen), Cărtureşti, Jivipen (un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean în colaborare cu asociațiile roma din Cluj-Napoca), Wine, Food Garden şi Vintage Fair. 

Continuă donaţiile pentru Fondul Jazz in the Park, anul acesta obiectivele principale fiind susţinerea financiară a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât, prin finanțarea unor inițiative educaționale, sociale și culturale şi finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut. Suma minimă pe care participanții o pot direcționa spre fond este de 10 lei. Cei care aleg să cumpere un bilet neobligatoriu extra, în valoare de 50 de lei, vor primi un tricou de susținător al Fondului Jazz in the Park la sosirea în Parcul Central.

Peste 50.000 de persoane au participat la ediţia din 2016 a festivalului clujean Jazz in the Park. 

Comenteaza