Jose Carreras, spaniolul cu precizie nemţească. Tot ce trebuie să ştii despre concertul de la Cluj

Jose Carreras, spaniolul cu precizie nemţească. Tot ce trebuie să ştii despre concertul de la Cluj
Jose Carreras, tenorul cu cea mai frumoasă voce a timpurilor noastre, care va susţine ultimul lui concert în România la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 29 noiembrie, este cunoscut nu doar pentru perfecţiunea imprimată performanţelor proprii, dar şi pentru perfecţiunea pe care o cere tuturor colaboratorilor săi.

Concertul din Cluj-Napoca este pregătit cu luni înainte, iar fiecare etapă este pusă la punct şi programată la minut, indiferent că este vorba despre amenajări, repetiţii sau despre spectacolul în sine.

Artistul va sosi în oraş cu un avion privat, astfel ca niciun fel de incident să nu îi poată întârzia programul. Limuzinele de lux puse la dispoziţie de către organizatorii concertului îl vor prelua direct de pe pista aeroportului, iar persoanele străine au accesul strict interzis în zona de aterizare.

Un om modest, dar care îşi ştie foarte bine valoarea, Carreras preferă să stea cât mai departe de ochii curioşilor, astfel că întotdeauna este cazat la hoteluri de cinci stele. Omul care ştie cel mai bine cât de mult preţuieşte Carreras intimitatea personală este bodyguardul său, care îl însoţeşte în toate deplasările şi care îi este alături de foarte mulţi ani.

Zilele premergătoare concertului se împart între repetiţii şi întâlniri cu staff-ul, la care nu este permis să existe niciun fel de amânări sau întârzieri. În spatele organizării concertului din Cluj stă o echipă de oameni compusă din  50 de persoane, care au grijă ca fiecare detaliu să fie perfect pus la punct.

Începând cu scena, care va fi montată în Sala Polivalentă cu două zile înainte de eveniment, şi terminând cu aranjamentele florale care o vor decora, imaginea ultimului concert al lui Carreras în România capătă contur.

"Producţia unui astfel de show implică atât o serie de detalii tehnice de înaltă performanţă, cât şi detalii care ţin strict de aspectul estetic. Totul trebuie să fie perfect, chiar şi în zonele în care spectatorii nu au acces totul este aliniat la milimetru", afirmă Adina Patilea, reprezentant al Project Events, compania care organizează concertul lui Jose Carreras în Cluj.

De exemplu, scena trebuie să fie acoperită cu podea de culoare închisă care să poată suporta 500 kg/mp. Pereţii cabinelor din culise trebuie neapărat să fie albi, iar florile care decorează atât scena, cât şi cabinele artiştilor trebuie la rândul lor să fie albe, nu mai înalte de 20 cm şi neparfumate. Din cabine nu trebuie să lipsească umidificatoare sau radiatoare care să păstreze aerul la o temperatură constantă, dar care în acelaşi timp să nu îl usuce. Fumatul este interzis.

Faimosul tenor va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 29 noiembrie, de la ora 19:00. Numele evenimentului este „The Very Best of the Legendary Tenor Jose Carreras", cuprinde celebre melodii ale perioadei "Belle Epoque", cunoscute arii de operă, operetă şi musicaluri şi face parte din turneul mondial al artistului numit „A Life in Music".

Pentru concertul de la Cluj-Napoca marele tenor a ales să colaboreze cu Filarmonica de Stat Transilvania, orchestra acesteia urmând a fi dirijată de însuşi nepotul celebrului tenor, David Gimenéz. Carreras a dezvăluit şi cine este invitata sa specială, surpriza serii fiind soprana Natalia Kovalova.

Cei ce doresc să îl asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre îşi pot achiziţiona bilete de la Sala Polivalentă, de la magazinele Flanco, librăriile Librarium, magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.

Comenteaza