Julius Caesar, de pe scena maghiarului clujean, pe cea de la Seul

Julius Caesar, de pe scena maghiarului clujean, pe cea de la Seul
Spectacolul Teatrului Maghiar din Cluj, Julius Caesar, în regia lui Silviu Purcărete, se joacă în deschiderea celei de-a 17-a ediții a Festivalului de Arte Performative de la Seul.

Festivalul, organizat anual începând cu 2001, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Coreea de Sud și Asia și are ca scop prezentarea celor mai importante creații ale artelor performative (teatru și dans) contemporane.

Festivalul de Arte Performative de la Seul se desfășoară timp de o lună, în mai multe locuri, la cea de-a 17-a ediție participând un număr de 17 spectacole din 7 țări. Teatrul Maghiar de Stat Cluj este singura companie din România prezentă la festival, alături de teatre din Grecia, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Canada și Coreea de Sud.

Trupa Teatrului Maghiar este prezentă pentru a treia oară în capitala Coreei de Sud, după ce în anul 2011 a participat cu spectacolul Richard al III-lea de W. Shakespeare, în regia lui Gábor Tompa, iar în 2013 cu Strigăte și șoapte, regia: Andrei Șerban.

Julius Caesar a avut premiera în octombrie 2015. Rolul principal este interpretat de Zsolt Bogdán, iar din distribuție fac parte: Miklós Bács, Gábor Viola, Szabolcs Balla, Emőke Kató, Enikő Györgyjakab, Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Loránd Farkas, Alpár Fogarasi, Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Róbert Laczkó Vass, Ervin Szűcs, Loránd Váta și János Platz.

Spectacolul Julius Caesar va avea trei reprezentații, pe 15, 16 și 17 septembrie, la ARKO Arts Theatre din Seul.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza