Jumătate din filmele româneşti din festivalul "Tres Courts", animaţii. Motivul: criza

Jumătate din filmele româneşti din festivalul
Jumătate din producţiile selecţiei româneşti a ediţiei 2013 a festivalului internaţional "Tres courts / filme de foarte scurt metraj", care va avea loc la Cluj de azi până duminică, sunt animaţii. Reprezentanţii organizatorilor susţin că creşterea numărului de animaţii este dată şi de contextul economic dificil.

"Cred că şi contextul economic financiar face să avem mai multe animaţii în selecţia românească. Pentru o animaţie ai nevoie de un soft şi lucrezi cu calculatorul şi nu mai eşti nevoit să apelezi la actori, la alte echipamente", a precizat Christophe Pomez, directorul Institutului Francez Cluj, organizatorul evenimentului la nivelul oraşului.

Selecţia românească din cadrul festivalului internaţional "Tres courts" este alcătuită în acest an din 22 de filme cu durata de până în 3 minute. "În total am primit solicitări de înscriere pentru aproximativ 100 de filme. Din cele selectate (în număr de 22, n.red.) jumătate sunt animaţii", a specificat Nagy Boglarka, coordonatorul selecţiei româneşti.

Între realizatorii producţiilor "foarte scurte" se regăsesc atât tineri din Cluj cât şi din alte regiuni ale ţării şi din Basarabia.

Integrată la Cluj, dar şi în alte oraşe din ţară festivalului internaţional "Tres courts", ce are loc în 100 de oraşe din 24 de ţări, selecţia românească poartă numele "Around the tres courts" şi va putea fi urmărită la cinema Victoria, vineri de la ora 20, sâmbătă e la 17.30, respectiv la cinema Mărăşti, vineri de la ora 17.

Vor fi acordate premiul juriului, premiul publicului, premiul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi premiul pentru Animaţie.

UPDATE Principale secţiune a festivalului "Tres courts" este selecţia internaţională, care este prezentată în 100 de oaraşe din 24 de ţări. Anul acesta în competiţie sunt prezente 46 filme foarte scurte, cu durata până în 3 minute, selectate din 2.000 de producţii.

La Cluj selecţia internaţională, împărţită în două părţi, va putea fi urmărită azi, joi, de la ora 20, la cinema Victoria, sâmbătă, de la ora 20, tot la cinema Victoria, respectiv duminică, de la ora 17, la cinema Mărăşti.

 

Comenteaza