Klezmer şi filme premiate, la Zilele Tranzit

Klezmer şi filme premiate, la Zilele Tranzit

 Instituţia culturală clujeană Casa Tranzit va găzdui, de azi până sâmbătă, Zilele Tranzit. Astfel, astăzi, de la ora 19:00, va avea loc concertul lui Bob Cohen şi Di Naye Kapelye, urmat de “casa de dansuri” klezmer. 

 

“Muzica klezmer din Europa de Est este o tradiţie muzicală viabilă, nu doar o formă de nostalgie”, spune Bob Cohen. El, în calitate de membru fondator al trupei Di Naye Kapelye, un grup internaţional de muzicieni, a fost şi este implicat în căutarea surselor muzicii idiş încă din 1994. în repertoriul artiştilor se regăsesc cântece idiş şi hasidice,  precum şi melodii din tradiţia populară din Europa de Est (în special din Ungaria, România şi Moldova).

 

Mâine, de la ora 17:00, clujenii sunt invitaţi la proiecţia filmelor câştigătoare ale Festivalului European de Filme Documentare şi Antropologice Dialëktus. Datorită colaborării cu Fundaţia Tranzit, Festivalul Dialëktus este prezent în Cluj din anul 2008. Ediţia din 2010, care a avut loc la Cluj între 24 şi 26 iunie, a cuprins 43 de filme din 15  ţări.

 

Tot în cadrul Zilelor Tranzit, sâmbătă, de la ora 19:00, vor avea loc o recepţie şi o proiecţie în cadrul căreia se va prezenta istoria Casei Tranzit din ultimii 10 ani. Cu acest prilej va fi inaugurat tavanul imobilului, renovat într-o manieră inedită. Biletele de intrare la manifestări costă câte 8 lei pe zi.

Comenteaza