Legenda rock-ului experimental din New York concertează la Cluj

Legenda rock-ului experimental din New York concertează la Cluj
Swans, una dintre cele mai importante și apreciate formații de rock experimental din ultimii 35 de ani, cântă pentru prima dată la Cluj.

Concertul face parte din ultimul turneu Swans în formula actuală. Reunită în 2010 după o pauză de 13 ani, formația a lansat în ultimii ani patru albume, considerate în general drept cele mai complexe și cele mai bune din carieră. "Swans este o raritate: o trupă cult care s-a reunit pentru a produce cea mai bună muzică din cariera lor, atât live cât și înregistrată", conform The Guardian.

Formați în 1982 de către liderul trupei, Michael Gira, Swans au eludat întotdeauna încadrările stilistice clare. Fluctuând între post-punk, industrial și noise în primii ani, au avut mai târziu o perioadă cu ample influențe neofolk. Dealtfel, între 1997 și 2010, Michael Gira s-a concentrat asupra proiectului său folk "Angels of Light" și l-a descoperit pe Devendra Banhart.

Cele mai recente trei albume apropie Swans de zona post-rock și drone. Prezentate ca o trilogie, "The Seer", "To Be Kind" și "The Glowing Man" sunt adevărate tururi de forță. Discuri duble, de două ore fiecare, cu piese ce depășesc uneori nu 3 ci 30 de minute, albumele sunt excepții în industria muzicală, fiind incluse în topurile anuale ale unor publicații ca Pitchfork, Time, BBC Music, Spin, Clash, PopMatters, NME.

Concertul va avea loc în 22 martie, în Form Space. Special Guest: Little Annie. Biletele în avans costă 60 lei. 

Etichete
Comenteaza