Maraton la Teatrul Maghiar: 13 spectacole în şapte zile

Maraton la Teatrul Maghiar: 13 spectacole în şapte zile
La începutul lunii decembrie, Teatrul Maghiar de Stat îşi aşteaptă vizitatorii cu un adevărat maraton de spectacole. În primele şapte zile vor avea loc nu mai puţin de 13 reprezentanţii, prezentate în cadrul festivalului Interferenţe.

De Ziua Naţională a României, pasionaţii de teatru ce vor călca pragul instituţiei de cultură vor fi întâmpinaţi, de la 17:00 şi 21:00, cu piesa "Caravaggio Terminal", în regia lui Robert Woodruff.  Din distribuţia spectacolului pus în scenă în Sala Studio fac parte Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Éva Imre, FerenC Sinkó, Ervin Szűcs, Csilla Varga.

Tot luni, de la 21:00, Sala Mare va găzdui producţia Centrului Coregrafic Naţional din Orleans, Franţa (Centre chorégraphique national d'Orléans), intitulată "Paysage inconnu".

Marţi, de la 18:00 şi 21:00, ArCub-Centrul Cultural Al Municipiului București  va prezenta în Sala Studio spectacolul lui N. V. Gogol, "Însemnările unui nebun", regizat de FelixAlexa şi interpretat de Marius Manole şi Alexander Bălănescu.

Concomitent, Teatrul Nottara din Capitală va pune în scenă spectacolul studio "Noul locatar", de Eugène Ionesco, montat de cunoscutul regizor Gábor Tompa.

Data de 3 decembrie îi aduce, de la 17:00 şi 21:00, pe mexicanii din cadrul Lux Boreal Danza Contemporánea, cu piesa "Lamb", iar de la 19:00 Compagnia Pippo Delbono din Italia prezintă spectacolul "Amore e carne".

După-masa şi seara zilei de joi îi revin Teatrului Maghiar, care va încânta clujenii, de la 17:00, respectiv 21:00, cu "Cel care închide noaptea", creat şi regizat de Nona Ciobanu. În aceeaşi zi, de la 19:00, actorii de la HNK Zajc Rijeka ‒ Dramma Italiano din Croația vor urca pe scenă cu spectacolul lui Karina Holla, "Kafka project: frontiere | granice | meje | grens | borders...".

Vineri, 5 decembrie, Sala Studio îi va găzdui pe olandezii de la Transversal Theater Company, cu
"Fractalicious!", de Bryan Reynolds, iar Sala Mare va fi ocupată de Teatrul Maghiar, cu spectacolul "Victor sau copiii la putere". 

Ziua de sâmbătă se anunţă a fi una exotică: Pansori Project ZA din Coreea de Sud va prezenta de la 19:00, în Sala Mare, piesa semnată de Jaram Lee, "Sacheon-Ga".

În cea de-a şaptea zi a lunii, Teatr ZAR din Polonia va monta în Sala Studio, de la 17:00 şi 21:00, piesa "Caesarean Section", regizată de Jarosław Fret, iar în Sala Mare, de la 19:00, va avea loc reprezentaţia piesei "Wozzeck", de Alban Berg, prezentată de Groupe Presence IUAV, din Italia.

Comenteaza