Video Marea Lectură de la Cluj nu a intrat în Cartea Recordurilor

Marea Lectură de la Cluj nu a intrat în Cartea Recordurilor

Peste 3.000 de clujeni au citit neîntrerupt timp de 10 ore şi 20 de minute la "Marea Lectură", într-o tentativă de a doborâ recordul mondial GUINNESS la secțiunea “Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă”. Din păcate, recordul nu a fost omologat. 

"Dragi prieteni, acesta este filmul oficial Marea Lectură. În 6 octombrie 2018, la Cluj s-a scris o pagină de istorie în care Cartea a fost celebrată așa cum se cuvine. Chiar dacă s-a doborât recordul la Secțiunea „Most people in a reading relay”, cu 420 de cititori, fiind validați 3.491, acesta nu a fost omologat. Însă Marea Lectură rămâne un eveniment memorabil și împreună cu voi putem fi mândri că am reușit și alte recorduri: Cea mai mare lansare de carte (Eminescu, „100 de poeme alese”) și Cea mai lungă (ca durată) lectură publică (s-a citit 10 ore și 20 de minute fără întrerupere). Vă mulțumim tuturor pentru susținere!", transmit organizatorii evenimentului. 

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ministrul Culturii, George Ivaşcu, sociologul Vasile Dîncu şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus, au fost primii cititori ai evenimentului "Marea lectură", în cadrul căruia se încearcă intrarea în Cartea Recordurilor.

Acţiunea a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), organizatorii sperând iniţial să poată aduna 10.000 de persoane care să citească pe rând aceeaşi carte, respectiv "Eminescu, 100 de poeme alese". Prima poezie din volum, "De-aş avea", a fost citită de Emil Boc, George Ivaşcu şi Valentin Cuibus.

Ultimul record consemnat de Guinness World Records la această categorie a fost stabilit în anul 2015 de Library Marwadi Education Foundation din India.

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a avut loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

Comenteaza