Massive Attack, Queens of The Stone Age, Sean Paul şi Paolo Nutini concertează la Cluj

Massive Attack, Queens of The Stone Age, Sean Paul şi Paolo Nutini concertează la Cluj

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul şi Paolo Nutini sunt capul de afiş la un festival din județul Cluj, eveniment ce va avea loc  între 17 şi 21 iulie 2024 la Bonțida.

Massive Attack şi Queens of The Stone Age au creat stiluri muzicale, devenind repere pentru generaţii întregi de muzicieni, în timp ce trupe precum Bring Me The Horizon şi Chase and Status revoluţionează prin versatilitate şi apetitul de a experimenta în zone muzicale diferite.

Sean Paul, unul dintre cei mai prolifici artişti dancehall din toate timpurile, este surpriza ediţiei. Palmaresul în hit-uri (1.2 miliarde de ascultări doar in 2023) şi premii (Grammy, AMA, Billboard) spune mult mai multe despre ambiţie, talent şi puterea de a crea un brand.

În registrul opus, Paolo Nutini vine cu un cocktail de rock şi soul, o voce care răscoleşte emoţii şi peste 20 de ani de carieră care i-au adus milioane de fani.

Revin la castel Sasha şi Bonobo, producători descoperiţi de fanii festivalului la primele ediţii şi mereu foarte bine primiţi aici.

Pentru cei care îşi iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de fraţii Max şi Igor Cavalera, fondatorii Sepultura ce au reînregistrat două dintre albumele „clasice” ale trupei şi le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult şi She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganţă în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale îşi găsesc spaţiu pe cele 10 scene ale festivalului şi la ediţia a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câştigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, aşa cum o fac Derya Yildirim & Group Şimşek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiştii aduc o importantă contribuţie la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiştii români rămân în centrul atenţiei şi la ediţia a 10-a a festivalului: Subcarpaţi, Viţa de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Şuie Paparude, CTC şi alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Comenteaza