Ministrul Culturii a „recepţionat” astăzi studioul Teatrului Maghiar

Ministrul Culturii a „recepţionat” astăzi studioul Teatrului Maghiar
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a recepţionat astăzi noul studio al Teatrului Maghiar, care a costat 1,6 milioane de euro. „Începând de azi, studioul Teatrului Maghiar intră oficial în funcţiune”, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor, în vizita sa la Cluj.
El a explicat că investiţia de 1,6 milioane de euro a avut nevoie de doi ani până la recepţia finală, pentru remedierea unor eventuale defecte de construcţie. Studioul Teatrului Maghiar din Cluj a fost ridicat în 8 luni şi este primul proiect al Ministerului Culturii finanţat din împrumutul de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. „Mă bucur că acest teatru are şi un studio la nivelul secolului 21”, a mai spus Kelemen Hunor.

La rândul său, directorul Teatrului Maghiar, Tompa Gabor, şi-a exprimat mulţumirea că acest nou spaţiu există. „Aşteptăm de 50 de ani ca să avem o sală studio. Împărţim această clădire cu Opera şi, oricât de bine ne-am înţelege, e foarte dificil de armonizat programul. Era nevoie de un spaţiu unde să-şi facă loc experimentul”, a declarat Tompa.
Comenteaza