Mircea Cărtărescu va primi titlul de DHC al UBB

Mircea Cărtărescu va primi titlul de DHC al UBB
| Foto: Yorick

Mircea Cărtărescu, profesor la Universitatea din București, va primi titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Ceremonia va fi organizată în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai (str. Mihail Kogălniceanu nr.1),  joi, 11 octombrie 2018, de la ora 11.00. 

Distincţia este acordată în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Litere a UBB pentru opera literară și științifică a profesorului Mircea Cărtărescu, operă ce redefinește umanitatea prin puterea onirică a imaginației, înrădăcinează scriitorul în dimensiunea etică a prezentului și deschide reflecția asupra artei cuvântului către orizonturile viitoare ale lumii. Laudatio va fi prezentată de Ioana Bican, prodecan al Facultății de Litere a UBB.

Amintim că, scriitorul Mircea Cărtărescu va participa şi la Întâlnirile Internaţional de la Cluj. Vineri, 12 octombrie 2018, publicul îl va putea asculta, la ora 13.00, la Muzeul de Artă, într-un dialog cu Ion Pop, pe tema "De la Țiganiada la Levantul - epopei eroi-comico-satirice". Programul evenimentului AICI. 

Mircea Cărtărescu este conferențiar universitar la Catedra de literatură română a Facultății de Litere a Universității din București. Ultimele sale cărți publicate, De ce iubim femeile și Frumoasele străine i-au adus un succes de box-office, figurând pe lista de cărți bestseller ale editurii care îi publică toate cărțile și cu care a semnat un contract de exclusivitate.

Comenteaza