Nasty, documentarul lui Tudor Giurgiu despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes

Nasty, documentarul lui Tudor Giurgiu despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

„Este extraordinar că NASTY a fost selecționat anul acesta la Cannes. În Franța, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecția festivalului este o recunoaștere a muncii noastre de echipă și o dovadă că poți fi selecționat la Cannes și cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte și spre distribuția internațională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea și lui Ilie și s-a bucurat foarte tare”, a declarat producătorul clujean Tudor Giurgiu, preșdinte TIFF. 

Printre invitații de anul acesta de la Cannes se numără cineastul George Lucas, care va fi omagiat pentru întreaga carieră, regizorul canadian Xavier Dolan, care va fi președintele juriului, Certain Regard, regizoarea și scenarista Greta Gerwig, președinta juriului competiției, sau actorul Kevin Costner.

Nasty spune povestea carierei lui Năstase și a influenței pe care acesta a avut-o asupra tenisului. Personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) vorbesc despre român în documentar.

Nasty a avut premiera națională pe 16 aprilie la Sala Palatului din București. Peste 3000 de spectatori și invitați au urmărit filmul împreună cu Ilie Năstase.  Printre invitații speciali s-au numărat Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi.

Comenteaza