Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Cluj

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Cluj
Cea de-a cincea ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc se va desfăşura, în data de 19 septembrie, concominent, în Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Spectatorii vor avea ocazia să vizioneze atât filme recent lansate pe marile ecrane, cât şi filme clasice, care au rămas în istoria cinematografiei româneşti.

Printre filmele ce vor fi proiectate se numără "#Selfie", care prezintă povestea a trei absolvente de liceu care, în loc să înveţe pentru BAC, aleg să meargă să se distreze la mare, iar secțiunea "Panoramă 2013" aduce cele mai apreciate titluri ale anului trecut, printre care se numără filmul lui Stere Gulea, "Sunt o babă comunistă", avându-i ca protagoniști pe Marian Râlea și pe Luminița Gheorghiu, respectiv ecranizarea binecunoscutei nuvele "Domnișoara Christina", ce își așteaptă fanii pentru o porție de horror românesc. 

Totodată, cineficii vor putea vedea "Funeralii fericite", în producţia căruia Horaţiu Mălăescu joacă un dublu rol, de actor şi regizor, dar şi "La limita de jos a cerului", film ce a câştigat două trofee la Gala premiilor Gopo 2014.

La categoria documentare vor fi proiectate "Afacerea Tănase", "City Tour" şi "București, unde ești?". Pentru iubitorii de film clasic, noaptea Albă a Filmelor Româneşti aduce două titluri semnate de Lucian Pintilie: "Balanța", care prezintă povestea lui Nela, interpretată de Maia Morgenstern, o tânără profesoară, care are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte, şi "Niki Ardelean, colonel în rezervă", care îl aduce în prim-plan pe maestrul Victor Rebengiuc.

La Cluj, filmele proiectate în Noaptea Albă vor putea fi vizionate la Cinema Victoria şi Casa TIFF. Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ArCub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Comenteaza