Foto Noaptea Muzeelor 2024 la Cluj – Napoca va avea loc pe 18 mai. Ce instituții de cultură participă la eveniment

Noaptea Muzeelor 2024 la Cluj – Napoca va avea loc pe 18 mai. Ce instituții de cultură participă la eveniment
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Această inițiativă globală, care a câștigat popularitate în numeroase orașe din întreaga lume, își propune să aducă arta și istoria mai aproape de publicul larg, deschizând porțile muzeelor și galeriilor de artă după orele obișnuite de vizitare.

''Save the date: 18 mai! Program: 18:00 - 00:00 Ne bucurăm să vă anunțăm că în acest an vor participa la acest eveniment 28 de instituții! Fiți pregătiți să vă bucurați de o noapte plină de cultură, artă și descoperiri fascinante!'', transmit organizatorii evenimentului. 

Evenimentul din acest an din Cluj-Napoca se anunță a fi unul complex, cu participarea unui număr record de instituții culturale. De la muzee de istorie și artă, până la galerii contemporane și spații alternative, orașul se transformă pentru o noapte într-un vast teren de explorare culturală.

Vizitatorii sunt invitați să se plimbe prin sălile de expoziție, să descopere exponate unice și să participe la o varietate de ateliere interactive, tururi ghidate și spectacole live.

Unul dintre punctele importante ale evenimentului Noaptea Muzeelor 2024 este faptul că accesul este gratuit pentru toți participanții. Aceasta reprezintă o oportunitate excelentă pentru familii, studenți și iubitorii de cultură să exploreze comorile ascunse ale Clujului fără nicio restricție financiară. În plus, multe dintre muzeele participante își extind programul până târziu în noapte, oferind o atmosferă unică, diferită de cea din timpul zilei.

Organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor 2024 pun un accent deosebit pe incluziune și diversitate, asigurându-se că există ceva de interes pentru fiecare grup de vârstă și preferință culturală. De la expoziții de artă clasică și istorie locală, la instalații de artă modernă și proiecții de film, Noaptea Muzeelor din Cluj-Napoca promite să fie o sărbătoare a diversității culturale și a creativității.

Etichete
Comenteaza