O noapte în club, în clubul de lectură

O noapte în club, în clubul de lectură
În apropierea Zilei Internaționale a Cărții (n.red. 23 aprilie), iniţiatorii campaniei "Cărțile pe față" organizează un club de lectură de noapte: participanţii vor citi romanul "Mecanica inimii" de Mathias Malzieu.

La ediția clubului de lectură de noapte se va citi pentru prima dată un roman întreg. Acest club respectă formatul clubului de lectură "Vocea cititorului", unde participanții citesc un text pe loc și cu voce tare, după care discută despre text.

"Vom citi romanul Mecanica inimii de Mathias Malzieu în reprize de câte 40 de minute, iar în pauze vom discuta despre ce am citit", spune Victor Miron, gazda evenimentului.

Evenimentul va avea loc în data de 18 aprilie, la Librăria Bookstory, începând cu ora 21. Organizatorii preconizează că vor rămâne în librărie până la ora 5 dimineața.

"Ne dorim să încurajăm oamenii să vadă lectura și ca pe o activitate socială. Să nu citim doar acasă, fiecare singur. Cred că a citi cu voce tare alături de alți oameni e un mod foarte plăcut de a petrece timpul. E fain să ieși în club să dansezi, dar cred că merită, măcar din curiozitate, să încercăm și o noapte în clubul de lectură", adaugă Victor.

În cadrul campaniei de promovare a lecturii "Cărțile pe față" au avut loc în jur de 20 de acțiuni de încurajare a cititului, printre care: căsuțe de cărți în parcuri, biblioteca vecinilor, gala cititorului, service auto cu bibliotecă, cabinet stomatologic anti­cariat, nuntă ca la carte, intrare gratuită la grădina botanică dacă ai o carte la tine și multe altele.

Până acum au avut loc la Cluj-­Napoca peste 20 de ediții ale clubului de lectură de zi. La aceste edițiiparticipanții au citit texte de proză scurtă care se putea lectura cu voce tare în maximum 90 de minute. La final, discutau despre ce le­a plăcut în textul respectiv și despre alte lecturi cu care îl asociază.

 

Comenteaza