O poveste emoţională despre prostituţie: “Loverboy”

O poveste emoţională despre prostituţie: “Loverboy”
Cuplul de actori Ada Condeescu - George Piştereanu, din “Eu când vreau să fluier, fluier”,
s-au reunit la TIFF într-o peliculă care a reprezentat România la Cannes 2011.

Sursa inspiraţiei pentru povestea din film a fost situaţia fetelor de la un centru de recuperare pentru prostituate, unde regizorul Cătălin Mitulescu a realizat un documentar.

"Loverboy" a rulat pentru prima dată în România vineri seara, în cadrul TIFF, imediat după ce a fost prezentat la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectat pentru secţiunea Un Certain Regard. Sala cinematografului Florin Piersic a fost arhiplină la proiecţie. Povestea filmului îi are în centru pe Luca, un tânăr din Hârşova care seduce fete, pe care apoi le convinge subtil să se prostitueze pentru el, prin reţele organizate din Constanţa, şi pe Veli, o fată care îi cade în plasă imediat. Înaintea ei, iubita lui Luca sfârşise prin a fi ucisă. Eroii se plimbă cu motocicleta pe câmpii sălbatice arse de soare, au escapade la mare, se distrează pe manele, iar limbajul din film este cel al oamenilor din viaţa reală, împestriţat cu înjurături şi expresii necenzurate. "Am folosit chimia care ne-a legat pe mine şi pe George în «Eu când vreau să fluier, fluier», însă în acelaşi timp am făcut totul ca să ne rupem de eroii de acolo, pentru că aveam de reconstruit altceva în «Loverboy»", a mărturisit Ada Condeescu, în faţa publicului clujean.

Cătălin Mitulescu a spus că ideea de a face acest film i-a venit în timp ce realiza un documentar, la un centru de recuperare a fetelor care se prostituează, despre care i se spunea mereu că "loverboy-ul ei este cutare". "Deja nu mai funcţionează metoda de a prosti fetele că vor culege căpşuni, se folosesc tehnici precum cea de tip loverboy. Mă bucur că am venit aici la TIFF, urmăresc cu mare atenţie tot ce se întâmplă la TIFF, creştem cumva împreună generaţia noastră de regizori şi festivalul", a spus Mitulescu. Actriţa care o joacă pe Veli s-a documentat pentru rol tot în centrul de recuperare a prostituatelor. "Am încercat să le înţeleg. Pentru ele nu este nici măcar un sacrificiu să se prostitueze. O fac pur şi simplu din iubire", a explicat artista. "Nu am făcut încă demersuri concrete ca să ducem acest film în şcoli, dar sper să reuşim asta", speră regizorul. Din distribuţie mai fac parte Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Coca Bloss, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu. Premiera va avea loc în toamnă la Bucureşti.

 

 

Etichete
Comenteaza