"Olandezul zburător", premieră la Opera din Cluj, are invitaţi din Bucureşti

Premieră vinerea viitoare la Opera din Cluj: "Olandezul Zburător", invitaţi sunt dirijorul Tiberiu Soare şi baritonul Ştefan Ignat de la Opera din Bucureşti, dar şi soprana Lavinia Cherecheş.

 

Spectacolul e programat şi luni, la aceeaşi oră ca premiera de vineri, 18.30. "Olandezul zburător" de Richard Wagner este o operă romantică în trei acte şi e interpretat în limba germană.

Acțiunea operei se petrece într-un sat norvegian de pescari, în secolul XVIII. Legenda povestește că un căpitan olandez de vas, în timpul unei furtuni îngrozitoare, a jurat că va trece de Capul Bunei Speranțe chiar dacă ar trebui să navigheze la nesfârșit pe mare. Diavolul i-a ascultat jurământul și după ce l-a ajutat să-și atingă țelul l-a înlănțuit în blestemul pe care singur îl rostise. Căpitanul naviga de atunci fără încetare pe mari și oceane și numai o dată la șapte ani putea să cobare pe pământ, pentru scurtă vreme, pentru a încerca să găsească femeia care prin dragostea ei credincioasă până la moarte l-ar dezlega de blestem.


Iată distribuţia premierei:

ŞTEFAN IGNAT (invitat) - Olandezul

LAVINIA CHERECHEŞ (invitată) - Senta

SÁNDOR ÁRPÁD (invitat)
ANDREI MITA (invitat) - Daland

MIHAI LAZĂR (invitat) - Erik

LILIANA NECIU
MARIA POP (29.04) - Mary

FLORIN POP
TIBERIU SZASZ (invitat) (29.04) - Cârmaciul

TIBERIU SOARE
HORVÁTH JÓZSEF (29.04) - Dirijor

RAREŞ TRIFAN - Regia artistică şi Lighting design

T.TH. CIUPE,
VALENTIN CODOIU - Scenografia

Spectacolul are două pauze şi se termină în jurul orei 21.20

Comenteaza