Ovaţii la concertul SoNoRo din Auditorium Maximum

Ovaţii la concertul SoNoRo din Auditorium Maximum
Cel de-al doilea concert din cadrul ediţiei de la Cluj a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2010 s-a bucurat de un succes deosebit, aseară, în sala Auditorium Maxiumum a Casei Universitarilor.
Punctele forte ale reprezentaţiei au constat în lucrările „Sextet în la major, op. 44”, de Antonin Dvorak şi „Cvintet cu pian în mi bemol major, op. 44”, de Robert Schumann.

Sextetul lui Dvorak a fost interpertat cu măiestrie de cei doi violonişti, doi violişti şi doi violoncelişti în timp ce în cadrul cvintetului cu pian a ieşit la rampă pianista Diana Ketler, cunoscută publicului clujean de la ediţiile anterioare ale festivalului şi foarte apreciată pentru virtuozitatea sa.

Publicul a avut ocazia să asculte în cadrul concertului şi o lucrare a rectorului Academiei de Muzică „Gheroghe Dima”, Adrian Pop, „8 bagatele pentru cvartet de coarde”.

Profesorul clujean a urcat la finalul piesei pe scenă felicitându-i pe protagoniştii concertului şi primind la rândul său un buchet de flori.

La pauza concertului persoanele prezente au putut participa la o recepţie organizată în holul sălii de concerte, unde au putut gusta un pahar de vin, apă plată sau bomboane de ciocolată.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2010 a început în 31 octombrie la Bucureşti, iar concertele de la Cluj au fost programate în intervalul 12-14 noiembrie.

Ultima reprezentaţie din cadrul ediţiei din acest an urmează să aibă loc astăzi, de la ora 20, în clubul Diesel.

Comenteaza