Paradă şi curse cu maşini de epocă la Cluj

Paradă şi curse cu maşini de epocă la Cluj
Klausenburg Retro Racing va avea loc în Cluj Napoca, în perioada 23-25 septembrie 2016, şi se va desfăşura pe circuitul special amenajat în incinta parcării Polus Center.

Evenimentul va găzdui o nouă parada spectaculoasă de maşini de epocă, ce reuneşte şi anul acesta zeci de participanţi din toată ţara şi străinătate. Totodată, orice posesor de maşină ce are o vechime aproximativă de 30 de ani de la data fabricaţiei, se poate înscrie la evenimentul "Klausenburg Retro Racing 2015".

Vineri, 23 septembrie 2016, începând cu ora 19:00, va avea loc Startul Festiv.

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, va avea loc prima manşă de concurs la toate cele 5 Clase, iar în tot acest timp restul maşinilor vor fi expuse în imediata apropiere a circuitului, în parcare. Ziua se va încheia cu o paradă prin centrul oraşului Cluj-Napoca.

"Când te uiţi la aceste autoturisme este ca şi cum ai face o călătorie în trecut". Este sentimentul care l-a convins pe Alex să îşi achiziţoneze un Volkswagen Golf din 1984, cu 2.000 de euro. A transformat complet autoturismul, iar acum valoreaza de cinci ori mai mult. "Era cabrio original, tinichigerie tot am refucat-o, scaune, am vopsit-o integral şi motorul. E o pasiune, niciodată nu tragi linie, că te sperie."

Chiar dacă are doar 21 de ani, şi Horatiu are o pasiune mai aparte pentru asemenea autoturisme. Aşa că şi-a cumpărat un Mercedes fabricat în 1983. "Pasiunea mea de mic copil este aceasta. Am început de la o vârstă frageda, cu Trabant, şi acum am ajuns la acesta, renumită pentru durata lungă de viaţă."

Anca a primit cadou de la prietenul ei un Mini, care s-a plimbat pentru prima dată pe străzile din Anglia în urma cu mai bine de 30 de ani. Acum, bijuteria pe patru roţi a devenit o atracţie în trafic. "E o maşină cu suflet, care te scoate din cotidian şi aşa timpul stă în loc. E o maşină ce aduce fericire nu numai mie, ci şi oamenilor care o văd."

Horaţiu Anghel, organizator Klausenburg Retro Racing: "Sunt aşteptaţi toţi iubitorii de maşini. Vor vedea o paletă largă de maşini, de la Dacii, Trabant şi masini de curse, chiar. Anunţ bucuros că vin concurenţi şi din străinătate, din Germania."

Comenteaza