Persoanele declarate "Tezaur uman viu" vor beneficia de o indemnizație lunară

Persoanele declarate "Tezaur uman viu" vor beneficia de o indemnizație lunară
| Foto: captura Euro Silvania

Persoanele care deţin titlul de "Tezaure umane vii" vor putea beneficia de indemnizaţie de merit pentru domeniul culturii, potrivit unei hotărâri aprobate luni de Guvern.

„Actul normativ prin care se stabilesc criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit în domeniul patrimoniului cultural imaterial mai menţionează că pentru a primi indemnizaţia de merit pentru domeniul culturii, aceste persoane trebuie să aibă vechime neîntreruptă în promovarea patrimoniului cultural imaterial, merite excepţionale în realizarea, interpretarea, păstrarea, transmiterea, punerea în valoare ori crearea elementelor patrimoniului cultural imaterial.Titlul de "tezaur uman viu" este viager, personal şi netransmisibil şi se acordă de către Comisia naţională pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial", se arată în comunicat, conform Agerpres.

"Indemnizaţiile de merit se acordă personalităţilor române de prestigiu ale ştiinţei, culturii şi sportului. Numărul total de indemnizaţii este stabilit prin lege, respectiv 1.650 de indemnizaţii, repartizate pe domenii", se spune în comunicat.

Comenteaza