Peste 40.000 de gurmanzi la prima ediţie Street Food Festival

Peste 40.000 de gurmanzi la prima ediţie Street Food Festival
Peste 40.000 de gurmanzi au vizitat "bucătăria" primului festival de street food din România, eveniment ce a avut loc între 7-10 iulie 2016 pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca.

Conform organizatorilor, 9.000 de persoane au călacat pragul Street Food Festival în prima zi, vineri numărul acestora a ajuns la 11.000, sâmbătă au fost 10.000 de persoane prezente, iar duminică 11.000.

"Am ajuns la finalul primei ediții de Street Food Festival din România. Gurmanzii ne-au întrecut așteptările și ne-au demonstrat că merită să dezvoltăm un astfel de eveniment nișat, pe gustul lor. Chiar dacă am început cu un simplu concept acum 2 ani și cu o poftă de a crea un Street Food Festival la Cluj-Napoca, azi sunt extrem de mulțumit că pot să spun că am adus peste 40.000 de gurmanzi pe Aleea Stadionului. Au fost multe luni de muncă și multe planuri și idei, dar rezultatul final a întrecut orice așteptări. Peste 50 de vendori au gătit la foc continuu de dimineață până seara peste 200 de rețete de mâncăruri și băuturi. Am avut peste 20 de artiști și trupe internaționale care ne-au încântat la Festival Stage și o serie de filme care au fost difuzate la Culinary Cinema Outdoor și care s-au îmbinat perfect cu atmosfera festivalului. Cifrele nu se opresc aici, vom dezvălui mai multe pe website-ul și pagina noastră de Facebook, dar până atunci doresc să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere și au sprijinit echipa de gurmanzi de la Street Food Festival, de la sponsori la parteneri și autorități locale, la voluntari și echipa din organizare. Abia aștept să ne vedem la edițiile viitoare", a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

Festivalul clujean a avut cinci zone principale: Food Road (unde publicul a regăsit preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemțească, mediteraneană și italiană), Festival Stage (gazdă a peste 20 de momente artistice muzicale), Chill Zone (unde publicul s-a relaxat alături de Dj locali și filme culinare), Pop-Up Market (de unde festivalierii și-au putut lua acasă diferite ingrediente din bucătăria festivalului) și Kids Zone (o zonă dedicată special celor mici).

Street Food Festival se va întoarce în 2017 cu o nouă ediție delicioasă la Cluj-Napoca. Până atunci însă organizatorii pregătesc noi surprize pentru gurmanzii din alte orașe ale României, care vor fi invitați la masă începând cu luna septembrie a acestui an.

Mai multe detalii pe website-ul oficial și pagina de Facebook.

Comenteaza