Ponta vine mâine la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Teologie

Ponta vine mâine la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Teologie
Noul sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va fi inaugurat mâine, cu participarea a numeroşi ierarhi şi oficialităţi. La eveniment urmează să participe şi premierul Victor Ponta.

Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului va inaugura mâine noul sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, de pe strada Coastei. La eveniment urmează să participe, începând cu ora 12:00, şi premierul Victor Ponta, conform unor surse din PSD. De altfel o vizită a premierului la campusul teologic de pe strada Coastei a fost anunţată şi cu ocazia inaugurării noii piste a aeroportului, vizita premierului la Cluj fiind atunci anulată.

Evenimentul de inaugurare a noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, care va includ şi un campus teologic, va începe la ora 9, cu oficierea slujbei de sfinţire a Paraclisului facultăţii şi a Liturghiei arhiereşti de către un sobor de ierarhi, în frunte cu arhiepiscopul şi mitropolitul Andrei.

"De la ora 12;00, în noua Aulă Nicolae Ivan va avea loc un moment festiv, în care vor fi luări de cuvânt din partea oficialităţilor, a invitaţilor, dar şi a celor care au sprijinit finalizarea acestui proiect major al Arhiepiscopiei Clujului. Seara se va încheia printr-un moment de gală susţinut, de la ora 18:00, în Aula Facultăţii de către grupul Icoane al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, dirijat de prof. univ. dr. Ioan Bocşa şi de către Corul Psalmodia Transylvanica, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca", menţionează reprezentanţii Mitropoliei ortodoxe a Clujului.

De la inaugurarea lucrărilor la Campusul Teologic, în mai 2011, proiectula fost unul prioritar al mitropoliei clujene. "Clădirea noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă este la ora actuală cea mai modernă din ţară, cu săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare si pictură, amfiteatre, o Aulă modernă cu peste 350 de locuri si birouri. Alături de noul sediu al Facultăţii de Teologie vor fi construite două cămine pentru studenţi, cu o capacitate de 250 de locuri, în prezent fiind începute lucrările de construcţie la primul cămin. Campusul teologic este ridicat pe un teren oferit de Primăria Cluj-Napoca şi de Consiliul Local, în memoria Episcopului Nicolae Ivan, ctitorului Eparhiei Clujului, după Marea Unire si a primei Academii teologice ortodoxe", mai specifică reprezentanţii Mitropoliei clujene.

Comenteaza