Premieră la Maghiarul clujean: musicalul "Cartea junglei"

Premieră la Maghiarul clujean: musicalul
Premiera musicalului "Cartea junglei" de László Dés, Péter Geszti și Pál Békés va avea loc miercuri, 27 mai, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

La conferința de presă susținută cu ocazia premierei atât directorul general al teatrului, Gábor Tompa, cât și directorul artistic, András Visky, au evidențiat faptul că trupa teatrului se bucură de reîntoarcerea regizorului Zoltán Puskás (Serbia). Acesta a mai montat la Cluj spectacolul pentru copii Vrăjitorul din Oz de L. Frank Baum.

Prin această montare, regizorul a urmărit atât să creeze un fel de teatru pentru toată familia cât și să îi îndrume pe tineri și să le ofere o imagine asupra societății contemporane. În concepția sa, Cartea junglei vorbește și despre excluderea, respingerea diversității și maturizararea din sălbăticia urbană. Prin urmare, în spectacol animalele vor fi înlocuite de arhetipuri umane. Spectacolul se adresează în același timp mai multor categorii de public și mai multor generații: copiii se vor bucura de vivacitatea muzicii, tinerii își vor recunoaște problemele din viața de zi cu zi, iar adulții vor percepe și mesajele nuanțate, dedicate lor.

Coregrafa Ildikó Gyenes a evidențiat prezența în spectacol a unor ritualuri ale acceptării și eliberării, Andrea Ledenyák, creatoarea costumelor, a precizat faptul că a gandit costumele după moda străzii, având însă în vedere și caracterul lor teatral.

Personajul principal, Mowgli, va fi interpretat de doi actori: Zsolt Vatány va fi Mowgli copil, iar Csaba Marosán îl va interpreta pe cel matur. Alături de ei, publicul îi va putea revedea pe: Emőke Kató, Loránd Farkas, Ervin Szűcs, Ferenc Sinkó, Csilla Albert, Réka Csutak, Melinda Kántor, Róbert Laczkó Vass, Szabolcs Balla, Rita Sigmond, Zoltán Deák. Distribuția este completată de anul II al clasei de actorie a Universității Babeș-Bolyai formată din: Tibor Bondár, Wilhelm Buchmann, Zoltán Deák, Szabolcs Domokos, Ágnes Fekete, Róbert Fekete, Anna Kecskés, Kinga Ötvös, Lehel Veres. Conducătorul muzical este Csaba Kondrát, corepetitor fiind Zoltán Horváth. Scenografia este semnată de Attila Szabó.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.biletmaster.ro și de la casa de bilete a Teatrului (între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30).

Comenteaza