Primul concert nu va fi oganizat la Cluj: "Bucureștiul este cel mai vaccinat"

Primul concert nu va fi oganizat la Cluj: "Bucureștiul este cel mai vaccinat"

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți dimineața, că vaccinarea a dat rezultate mult mai bune decât se așteptau autoritățile și că în orașele mari rata de vacinare este de aproape 50%, context în care a precizat că primul concert va fi organizat în Capitală și nu la Cluj-Napoca. Declaratia se bazeaza pe o informatie inexacta.

Florin Cîțu a afirmat că în orașe ca București, Cluj, Timișoara sau Constanța, rata de vacinare este de aproape 50%, și a precizat că primul concert va fi organizat în Capitală, unde este cea mai ridicată rată de vaccinare.

„Vaccinările mari sunt în zona urbană. Aici este explicația pentru ce se întâmplă. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem aglomerație mare sunt aproape de 50% vaccinate, acolo ajungem la imunitate. Bucureștiul este cel mai vaccinat. Primul concert va fi la București, după aceea la Cluj”, a declarat Florin Cîțu la Radio Gherrilla, scrie g4media.ro. Desigur, informatia este inexacta, comparand municipiu cu municipiu (si nu municipiul Bucuresti cu judetul Cluj), rata de vaccinare la Cluj Napoca este mai mare decat cea de la Bucuresti.

Organizatorii de festivaluri, supărați pe autorități 

Organizatorii de festivaluri și concerte sunt revoltați pentru că, pe lângă faptul că autoritățile nu le acordă niciun sprijin și că, până în prezent, nu s-a ajuns la nicio soluție pentru a-și putea desfășura evenimentele, dau mână liberă organizării pelerinajelor religioase, așa cum a fost cel din weekend, de la Șumuleu Ciuc, la care au participat mii de persoane.

"Nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserica. Foarte bine ca se organizeaza pelerinaje. Nu e primul si nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum sa nu fiu deranjat de dubla masura cu care ne trateaza autoritatile. Care e diferenta, ca organizare, intre pelerinajul de azi si un festival? Ai zice ca e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Exista, totusi, o diferenta! Aceea ca noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toti participantii sa fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala!

Daca astfel de evenimente se pot organiza, azi, in luna mai, nu ar fi normal ca autoritatile sa inteleaga ca evenimente serioase, organizate dupa norme dovedite stiintific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise macar incepand cu luna august?

Nu e revoltator pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme si solutii, platim taxe si impozite, sa fim restrictionati pe motiv ca inca nu este sigur sa organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar in acelasi timp sa stam si sa ne uitam la imagini cu zeci de mii de oameni, participand la un pelerinaj? Toata lumea are dreptul la normalitate!", a scris Edi Chereji, directorul de comunicare și marketing la UNTOLD și NEVERSEA, pe Facebook.

La manifestările care au avut loc în weekend, pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și primele meciuri din acest an cu spectatori, a reacționat și organizatorul Jazz in the Park.

''Adevăru-i că am rămas fără cuvinte, în weekend, când am văzut la televizor imagini cu pelerinajul. 50k persoane adunate la un loc, iar autoritățile ziceau că totul a mers bine. M-am simțit irelevant în acele momente. Cum s-a ajuns în punctul în care evenimentele culturale sunt cel mai periculos lucru din țară? Trebuie să se schimbe ceva'', a scris Alin Vaida, președintele asocitatiei Fapte, organizatorul Jazz in the Park.

Comenteaza