Probleme pentru clujeanca Roxen la Eurovision: delegația României, băgată în carantină

Probleme pentru clujeanca Roxen la Eurovision: delegația României, băgată în carantină
| Foto: eurovisionworld.com

Delegația României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului muzical Eurovision care a avut loc duminică seară la Rotterdam, în Olanda, din cauza unui caz de COVID-19, depistat în hotelul unde aceasta era cazată.

Toți cei care iau parte la Eurovision 2021, organizat în Olanda, la Rotterdam, trebuie să se testeze la fiecare 48 de ore. Până în acest moment, membrii delegaţiei României au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Problemele au apărut în delegația Islandei și întreaga echipă a fost plasată în carantină. Dar pentru că islandezii erau cazați în același hotel cu românii, o decizie similară a fost luată și în cazul reprezentanților țării noastre, care urmează să fie testați.

Conform procedurilor, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR. O altă delegație în care a fost depistat un caz de COVID este cea a Poloniei, iar "victimă" colaterală a fost delegația Maltei.

România este reprezentată la concursul din acest an de Roxen, o cântăreață de 21 de ani, din Cluj-Napoca. Ea va interpreta melodia „Amnesia”. Roxen va concura în prima semifinală a Eurovision, care va avea loc marți, 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Duminică a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal, însă delegația României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului din cauza cazului de COVID-19, depistat în hotelul unde era cazată, transmite Digi 24.

Comenteaza