„Punguţa cu doi bani” revine pe scena Teatrulului Puck

 „Punguţa cu doi bani” revine pe scena Teatrulului Puck
Savuroasa poveste a lui Ion Creangă „Punguţa cu doi bani” va fi pusă din nou în scenă de artiştii Teatrului de Păpuși „Puck” duminică.

Aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute, trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs de generaţii de copii, se vor juca pe scena instituţiei clujene în varianta adaptată de regizorul Decebal Marin de la ora 11:00 şi de la 12:30.

Dincolo de întâmplările pline de haz ale poveștii pentru copii, „Punguța cu doi bani" este și o poveste pentru cei mari, explică regizorul spectacolului.

„Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentați aici de punguță. Trezirea cocoșului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic", precizează regizorul Decebal Marin.

„Punguţa cu doi bani" este un spectacol de referinţă al Teatrului Puck, care în luna februarie a acestui an a marcat reprezentaţia cu numărul 100. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Robert Gutunoiu şi Adina Ungur.

 

Comenteaza