Reactia Untold la propunerea edilului Boc de a face un concert experiment la Cluj

Reactia Untold la propunerea edilului Boc de a face un concert experiment la Cluj

Reprezentantii Untold au reactionat la propunerea edilului Clujului, Emil Boc, de a face un concert-test, pentru a pregati marile festivaluri din toamna in conditii de pandemie.

''Domnul Emil Boc de fiecare data a fost interesat de evenimente mari din Cluj si iata ca si de aceasta data trimite un mesaj in toata tara si anume ca avem nevoie de astfel de evenimente. Daca autoritatile ne-ar permite noua, celor care facem evenimente, care au restaurante, hoteluri, sa reluam activitatea cu testare pentru toti cei care pasesc in incinta, in curte, in spatiul de eveniment, eu cred ca am reusi sa testam sute de mii de romani in fiecare zi, iar acest lucru ne-ar permite noua si autoritatilor o radiografie clara, la zi, a starii de sanatate a populatiei, si bineinteles, ar permite accesul la solutii pentru a trece rapid de aceasta problema a pandemiei'', a declarat Edi Chereji, head of marketing Untold, citat de mediafax.ro.

Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le propune autoritățile de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona, unde 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare. Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

Primarul spune că orașul său are infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment, iar dacă autoritățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment.

Edilul a subliniat faptul că este de acord cu premierul Florin Cîțu în ceea ce privește restricțiile impuse la nivel național și că revenirea a normal depinde de fiecare dintre noi.

Concert in Barcelona cu 5.000 de participanti

În plină pandemie, 5.000 de oameni au luat parte la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu Covid-19 la un eveniment e o asemenea amploare. Studiul s-a făcut cu respectarea unor reguli, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului.

Concertul din capitala catalană a reprezentat o analiză pe care autoritățile sanitare din Spania au făcut-o pentru a observa cât de eficiente sunt măsurile în vigoare. În toată țara, restricțiile epidemiologice prevăd limitarea adunărilor la cel mult patru persoane în spații închise.

Comenteaza