RELIGIE. Greco-catolicii clujeni în procesiune pe „Drumul Crucii”

RELIGIE. Greco-catolicii clujeni în procesiune pe „Drumul Crucii”
Procesiunea „Drumul Crucii” organizată în mod tradiţional, anual, în Săptămâna Mare de către Episcopia Greco-Catolică din Cluj, se va desfăşura mâine, de la ora 16.30 între Piaţa Unirii şi catedrala greco-catolică „Schimbarea la Faţă”. La procesiune va participa şi episcopul greco-catolic PS Florentin Crihălmeanu.
„Pe traseul „Drumului Crucii prin Cluj-Napoca”, vor fi grupuri reprezentând diferitele categorii sociale, pe lângă care va trece un cortegiu format din tineri în costume reprezentative: în faţă va fi Isus purtându-şi crucea, urmat de soldaţi, femei, farisei, de toţi cei ce îl huiduiesc şi de cei care îl plâng. Totul pentru a aminti cetăţenilor clujeni acele clipe petrecute în urmă cu veacuri şi totuşi atât de actuale şi azi”, a menţionat Viorica Sabo, din cadrul Departamentului de Imagine al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Procesiunea este organizată de reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice în colaborare cu asociaţia Uniunea Creştină din România (UCR).

Evenimentul la care vor participa şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Ps Florentin Crihălmeanu, dar şi preoţi, călugări, credincioşi de acest rit, „cu toţii mărturisind şi în acest mod importanţa urmării lui Isus în viaţa de zi cu zi, prezenţa Sa reală şi în oraşul nostru, El fiind cel care poartă crucea crizei, a nedreptăţilor şi suferinţelor societăţii moderne”.  
Comenteaza