Reprezentația cu numărul 100 a spectacolului „Punguţa cu doi bani”, duminică, la Teatrul Puck

Reprezentația cu numărul 100 a spectacolului „Punguţa cu doi bani”, duminică, la Teatrul Puck
Teatrul de Păpuși „Puck” prezintă duminică, 28 februarie 2016, de la orele 11:00 și 12:30, spectacolul „Punguţa cu doi bani”.

Povestea lui Ion Creangă a fost adaptată de regizorul Decebal Marin. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Din noua distribuție a piesei fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Robert Gutunoiu, Adina Ungur.

„Peripețiiile cocoșului alungat de acasă în basmul lui Ion Creangă „Punguța cu doi bani" sunt „povestite" într-o manieră originală și plină de culoare în spectacolul omonim montat de Decebal Marin la Teatrul de Păpuși „Puck".

"Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentați aici de punguță. Trezirea cocoșului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi.În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic", a declarat Decebal Marin.

Comenteaza