Richard Clayderman vine într-un concert caritabil la Cluj

Richard Clayderman vine într-un concert caritabil la Cluj

Cunoscutul pianist Richard Clayderman va susține un concert caritabil pe data de 10 octombrie 2024, la ora 19:00. Banii strânși în urma evenimentului vor fi donați unor elevi talentați în domeniul muzical.

„Asociația „Magnus Prioratus Romaniae” împreuna cu Asociația Culturală „AREXERA” vă invită să luați parte în data de 10 octombrie 2024, ora 19:00, sala „Auditorium Maximum” din Cluj-Napoca, str. Mihail Kogălniceanu nr.5, la un concert caritabil susținut de renumitul pianist francez Richard Clayderman, în colaborare cu Filarmonica de Stat Transilvania.

Scopul acestui eveniment caritabil constă în premierea a nouă elevi talentați în domeniul muzical care provin din medii cu situații materiale limitate și de a le oferi burse lunare pe durata întregului an școlar”, transmit organizatorii.

Richard Clayderman este un celebru pianist francez. De-a lungul carierei sale, acesta a lansat numeroase albume, inclusiv compozițiile lui Paul de Senneville, Olivier Toussaint și Marc Minier, interpretări instrumentale de muzică populară, rearanjări de coloane sonore de film, muzică etnică și aranjamente ușor de ascultat ale unor lucrări populare de muzică clasică.

Richard Clayderman a înregistrat peste 1.300 de melodii și a creat un nou stil romantic printr-un repertoriu care combină originalele sale caracteristice cu clasice și standarde pop.

Începând cu 2006, vânzările sale de discuri se ridică la aproximativ 70 de milioane și are la activ 267 de albume de aur și 70 de platină. Este popular în Asia și este menționat de Guinness Book of World Records ca fiind „cel mai de succes pianist din lume”.

Comenteaza