Rugăciune pentru pace în Siria, la Cluj

Rugăciune pentru pace în Siria, la Cluj
Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu va participa sâmbătă la o seară de rugăciune pentru pace în Siria, ca urmare a îndemnului adresat de Papa Francisc I, care se va ruga el însuşi pentru această cauză în Piaţa San Pietro din Roma.

"Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prin Scrisoarea Circulară Nr. 1565/03.09.2013, invită preoţii, persoanele consacrate şi pe toţi credincioşii pe care-i are în arhipăstorire, să se unească în rugăciune cu Papa Francisc, urmând chemarea Sanctităţii Sale la o zi de rugăciune pentru Siria, în data de 7 septembrie - ajunul sărbătorii Naşterii Preasfintei Fecioare Maria, Regina păci", se arată într-un comunicat al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

Episcopul greco-catolic se va ruga, mai întâi, la mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului (CMD) din Cluj-Napoca (str. Romul Ladea, nr. 6), unde, cu ocazia sărbătorii hramului mănăstirii, va fi oficiată, de la ora, 18.00, Vecernia. Surorile CMD vor continua seara prin rugăciunea Acatistul Maicii Domnului.

Ulterior, de la ora 19 episcopul va fi prezent la catedrala greco-catolică "Schimbarea la Faţă" de pe bulevardul Eroilor, unde va fi organizat şi un program de rugăciune pentru pace, în semn de solidaritate cu Papa Francisc.

"Programul din catedrala episcopală va începe la ora 18.00, tot prin slujba Vecerniei. De la ora 19.00, în prezenţa episcopului eparhial, cu participarea tinerilor din grupul de rugăciune „Triumful Inimii Neprihănite", credincioşii clujeni sunt invitaţi să ceară mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria prin Rugăciunea Rozariului, după care, de la ora 19.45, seara va continua cu Adoraţie Euharistică în faţa Sfântului Sacrament al Altarului în care Mântuitorul este prezent cu trupul şi sângele Său", se mai arată în comunicatul amintit.

Comunităţile de credincioşi greco-catolici din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla sunt îndemnate să îşi organizeze programul liturgic în aşa mod încât "la data de 7 septembrie 2013, să fie un timp de rugăciune în spirit de pocăinţă, pentru a invoca de la Dumnezeu marele dar al păcii pentru Siria şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă în lume".

De asemenea "în cadrul oficiilor liturgice publice să se rostească împreună cu credincioşii o rugăciune specială la intenţia Sfântului Părinte Papa Francisc", în timp ce, în intervalul orar 18-24 fiecare credincios de pe cuprinsul eparhieie greco-catolice clujene este invitat "să dăruiască Domnului un timp de reculegere şi rugăciune, încununat cu acte de sacrificiu şi renunţare de la activităţile zilnice, cerându-I să ne ajute să răspundem la violenţă, la conflict şi la război cu forţa dialogului, a reconcilierii şi a iubirii".

Papa Francisc a anunţat că sâmbătă, 7 septembrie se va afla în Piaţa San Pietro, din Roma, în intervalul orar 19-24 (ora Italiei), urmând să invoce de la Dumnezeu "marele dar al păcii pentru iubita naţiune siriană şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă în lume".

"Omenirea are nevoie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de speranţă şi de pace! Cer tuturor Bisericilor particulare ca, în afară de a trăi această zi de post, să organizeze un act liturgic după această intenţie", a transmis Suveranul Pontif, care invocă în special mijlocirea Fecioarei Maria.

„Mariei să îi cerem să ne ajute să răspundem la violenţă, la conflict şi la război cu forţa dialogului, a reconcilierii şi a iubirii. Ea este mamă: fie ca Ea să ne ajute să găsim pacea; noi toţi suntem fiii săi!", a subliniat Papa Francisc.

 

Etichete
Comenteaza