Sărbătoare la Teatrul „Puck”

Sărbătoare la Teatrul „Puck”
O premieră, o paradă a păpușilor, jocul interactiv „Căutătorii de păpuși”, gustări și vizionări pentru copii, părinți și bunici. Toate acestea marchează marți, 21 martie, Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret și Ziua Marionetei la Teatrul de Păpuși „Puck”.

Activitățile încep de la ora 11.00 cu premiera spectacolului „Fata babei și fata moșneagului", după Ion Creangă. Regia este semnată de Angelica Pamfilie, scenografia de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală de Ionuț Constantinescu. Pictura este realizată de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin. Distribuția este alcătuită din: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

„Poveștile lui Ion Creangă m-au fascinat în copilărie prin umorul, vitalitatea și înțelepciunea lor, veșnic actuale. Printr-o creativitate colectivă, am refăcut satul românesc cu tradițiile acestuia, cu obiceiurile autentice străvechi, într-o lume fantastică în care binele și răul sunt în noi înșine, fiind alegerea fiecăruia de partea cui suntem", spune Angelica Pamfilie. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

De la ora 12.00, are loc Parada păpușilor din spectacolul „Fata Babei și Fata Moșneagului", în cadrul expoziției Povestea prin ochi de copil.

Secția maghiară a instituției organizează, de la ora 16.00, evenimentul „Căutătorii de păpuși", un joc interactiv cu plecare de la Teatrul de Păpuși „Puck". Urmează, de la 17.30, un program de jocuri și gustări la sediul Asociației Életfa din Cluj-Napoca. Același spațiu găzduiește de la ora 18.30 spectacolul „Puck și ceilalți", după Shakespeare, Charles și Mary Lamb, organizat în colaborare cu Asociația „Copacul Vieții". 6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea Rozáliei Rekita și a lui Áron Kötő, actori și regizori ai spectacolului. Textele, păpușile și scenografia: Rozália Rekita.

Pe plan mondial în data de 20 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, la inițiativa Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), organizație nonguvernamentală, fondată în 1965. În data de 21 martie UNIMA (Uniunea Mondială a Marionetiștilor) sărbătorește Ziua Mondială a Marionetei.

 

Etichete
Comenteaza