Scriitoarea Dora Pavel a publicat romanul “Pudră”

Scriitoarea  Dora Pavel a publicat romanul “Pudră”

 Scriitoarea clujeană Dora Pavel  a publicat recent la Editura Polirom“Pudră”, un roman cu atmosferă tenebroasă şi accente de “policier”. Acesta este al treilea roman al autoarei, care a mai publicat versuri, povestiri şi volume de interviuri.

 

Eroul romanului este un restaurator care se trezeşte din moarte clinică chiar în capela de unde ar urma să fie dus la groapă. Romanul este o chestionare despre graniţa subtilă dintre viaţă şi moarte, despre “a doua viaţă”. în rama poveştii principale, a lui Carasiniu, se insinuează şi un mister poliţist, în decorul unui muzeu neprecizat. Ca şi în “Agata murind” (2003) sau “Captivul” (2006), celelalte două romane ale sale, Dora Pavel ştie să creeze atmosferă, să păstreze suspans, să-şi ademenească cititorul în poveste.

 

Autoarea şi-a creat stilul tocmai exploatând subiecte neobişnuite în cărţile sale. în “Captivul” apare un cuplu de gemeni, frate şi soră, care au o relaţie incestuoasă, iar în “Agata murind” secvenţele erotice şi tenebroase fac parte din filonul de forţă al cărţii.

 

Fineţea cu care Dora Pavel îşi construieşte cărţile a fost apreciată de critici, dar şi de public. “Agata murind” a fost considerat la apariţie “inedit şi inovator”, ca o surpriză, iar cronicile favorabile au continuat şi la “Captivul”. Prin subiectul său, “Pudră” ar putea avea acelaşi succes.

Comenteaza