Se caută proiecte de film pentru Transilvania Pitch Stop

Se caută proiecte de film pentru Transilvania Pitch Stop
Au început înscrierile pentru cea de-a patra ediție a Transilvania Pitch Stop (TPS), care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 5 – 10 iunie 2017, în cadrul TIFF. Sunt eligibile proiectele de film ale regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Programul inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional. Proiectul le este dedicat regizorilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri. Termenul limită pentru înscrieri: 12 aprilie 2017.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare" a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați.

Cinci cineaști au fost selecționați pentru a face parte din proiectul Transilvania Pitch Stop (TPS) 2016: Marius Olteanu, George Dorobanțu, Dorian Boguță, Liviu Săndulescu şi Grigore Becket. Atelierul a fost condus de către Christian Routh (Head of Studies ScriptEast) și Konstantinos Kontovrakis (Creative Producer, Heretic). Juriul format din Markus Duffner, Cedomir Kolar și Brigitta Manthey a ales doi câţigători:  Development Award - Scor alb/ Tie, de Marius Olteanu şi CoCo Award - Viața în Moscova/ Alive in Moscow, de Grigore Becke. 

Comenteaza