Se înfiripă un nou festival. Celebrul Joe Satriani, precedat de două zile de concerte

Se înfiripă un nou festival. Celebrul Joe Satriani, precedat de două zile de concerte
Show-ul legendarului Joe Satriani, programat să aibă loc în data de 13 octombrie, va fi prefațat de alte două zile de concerte, reunite sub genericul primei ediții a "ROCK FALL Cluj Festival".

Astfel, duminică, 11 octombrie, pe scena Sălii Polivalente vor urca Ștefan Bănică Jr., VAMA și RoadKillSoda, luni va fi rândul clujenilor de la Semnal M, alături de Vița de Vie și Phoenix să încingă atmosfera, în timp ce seara de marți, 13 octombrie, îi va fi dedicată în exclusivitate lui Joe Satriani.

Show-ul acestuia face parte din turneul mondial „The Shockwave Tour" și va cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale sale, printre care se regăsesc „The Crush of Love", „Satch Boogie", „Shine On American Dreamer", „Cryin'" sau „Always with me, always with you". Satriani va fi însoțit de membrii trupei sale, respectiv Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară).

Cât costă biletele şi abonamentele

Abonamentele pentru zilele 11 și 12 ale festivalului "ROCK FALL Cluj Festival" (fără concertul cu Joe Satriani) pot fi achiziționate la 65 de lei pentru categoria IV-a, 85 de lei pentru categoria III-a, 105 lei pentru categoria II-a, 130 de lei pentru categoria I, 150 de lei pentru categoria PREMIUM, 180 de lei pentru categoria VIP, 210 de lei pentru categoria VIP TRIBUNĂ și 285 de lei pentru categoria VIP LOJĂ.

Biletele pentru concertul Joe Satriani din 13 octombrie se vând separat și sunt deja disponibile, cu prețuri de la 80 lei la 300 de lei. Acestea pot fi achizitionate de pe site-urile eventim.ro și satriani.funticket.ro.

Satriani, la cel de-al 15-lea album din carieră

Pe 24 iulie, Joe Satriani a lansat cel de-al 15-lea album de studio „Shockwave Supernova", care conţine 15 piese noi. Discul a fost înregistrat anul trecut la Skywalker Sound din Lucas Valley, CA, fiind produs de Satch și John Cuniberti, vechi prieteni și colaboratori ai chitaristului.

Muzicienii cu care a lucrat pentru înregistrarea noilor compoziții sunt Mike Keneally (clape, chitară), Marco Minnemann (tobe) și Bryan Beller (bas), pe care Satriani îi apreciază foarte mult. 

Joe Satriani și-a câștigat prestigiul internațional după lansarea albumului „Surfing with the Alien" în 1987. Chitaristul a inclus România în turneu după succesul primului său concert din București, din 2013.

El ajunge la Cluj după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy și numeroase alte trofee. Și-a început cariera prin a preda chitara și i-a avut ca elevi, printre alții, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

Cine este Joe Satriani

Joseph „Satch" Satriani s-a născut în New York, în 1956. A fost cel mai mare fan al lui Jimi Hendrix. A renunţat la fotbal în ziua care a murit Hendrix, cu scopul declarat de a-şi dedica timpul liber eforturilor de a deveni chitarist. În anii ‘70, a studiat cu muzicieni de jazz celebri din Long Island - pianistul Lennie Tristano, chitaristul Billy Bauer. Se mută în California în 1978, sperând în relansarea carierei solo. Al doilea album, Surfing with the Alien, are succes comercial.

Doi ani mai târziu, lansează Flying in a Blue Dream. 1992 este anul apariţiei discului The Extremist, ce include una dintre piesele sale cele mai celebre, Summer Song. În 1993 se alătură trupei Deep Purple, după plecarea lui Ritchie Blackmore. Trupa susţine un megaturneu în Japonia şi primeşte oferta de a deveni membru, dar refuză, preferând să lucreze la albume cu Sony. Unul dintre proiectele cele mai interesante a fost organizarea celebrului turneu G3, eveniment anual ce include cei mai talentaţi chitarişti de pe planetă.

Noul mileniu aduce Strange Beautiful Music şi Is There Love in Space?, două albume mai tradiţionale. Super Colossal s-a lansat în 2006, urmat de Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock, în 2008. A făcut echipă cu Sammy Hagar, Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) în trupa Chickenfoot. În 2011 înregistrează un album solo, a cărui lansare mondială e planificată prin intermediul Sony. 

Comenteaza