Sediul ICR Transilvania, într-o cameră de 26 de metri pătraţi

Sediul ICR Transilvania, într-o cameră de 26 de metri pătraţi
Filiala Transilvania a Institutului Cultural Român (ICR) va deveni funcţională de vineri, 15 februarie, însă lansarea oficială, în prezenţa conducerii centrale, va fi amânată pentru luna viitoare.

Sediul filialei, ce va fi condusă de Irina Petraş (foto), va funcţiona într-un imobil de pe strada Universităţii, pe acelaşi nivel cu cel al Uniunii Scriitorilor din România - filiala Cluj, al cărei preşedinte este tot criticul literar, însă într-o altă încăpere. „Este o încăpere distinctă, de 26 de metri pătraţi. Cred că este cea mai frumoasă de pe coridor", a precizat Irina Petraş.

Din punct de vedere legal şi amindistrativ filiala Transilvania a ICR va deveni funcţională de vineri, 15 februarie, însă inaugurarea publică, cu prezenţa conducerii de la Bucureşti a fost amânată pentru luna martie.

„Institutul se inaugurează potrivit calendarului, va fi funcţional din 15 februarie, deci va fi inaugurat din punct de vedere legal şi administrativ va funcţiona, doar atât că nu va fi prezentă conducerea de la Bucureşti. Inaugurarea publică la care va participa şi conducerea centrală va avea loc cel mai probabil în martie", a precizat pentru ziuadecj.ro Irina Petraş, directorul ICR filiala Transilvania.

Reprezentantului filialei ICR cu sediul la Cluj, Irina Petraş, a precizat că atât ea cât şi directorul adjunct Pompei Cucean îşi vor exercita atribuţiile din 15 februarie.

De altfel conferinţa gândită pregătită pentru inaugurare: „Repere culturale transilvane", ce va fi susţinută de profesorul Mircea Muthu. Conferinţa va avea loc de la ora 12, la sediul Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor din România.

 

 

Comenteaza