Semnal M sărbătoreşte 35 de ani de la înfiinţare la Cluj. Vezi care vor fi invitaţii speciali VIDEO

Semnal M sărbătoreşte 35 de ani de la înfiinţare la Cluj. Vezi care vor fi invitaţii speciali VIDEO
Apreciata formaţie clujeană Semnal M va sărbători pe 10 decembrie, la Cluj, 35 de ani de la înfiinţare.

Concertul aniversar va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi artiştii Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu şi A.G. Weinberger.

Pe lângă concertul de la Cluj trupa mai are programate reprezentaţii aniversare la Făgăraş şi Buzău.

UPDATE: "Vom trece prin toate perioadele, însă melodiile vor fi interpretate de formaţia în actuala componenţă. Când am sărbătorit 30 de ani a fost un concert <în familie>, era dificil de această dată să cântăm în mai multe formule, sunt foarte mulţi foşti membri şi concertul s-ar fi întins foarte mult. Posibil că vor fi în sală şi unii din foştii componenţi, noi îi vom invita. Vor fi dealtfel proiectate pe un ecran imagini cu formaţia de la înfiinţare şi până în prezent", a precizat, pentru ziuadecj.ro, Ştefan Boldijar, co-fondator şi solist al trupei. Conform acestuia, invitaţii speciali vor interpreta atât melodii ale lor, cât şi din repertoriul formaţiei. "Sunt artişti cam de acelaşi gen cu noi, le place ce am lucrat. Vor fi câteva surprize", a punctat Boldijar.

Înfiinţată în 1977 Semnal M este una din cele mai importante trupe pop-rock din Transilvania. Componenţa formaţiei la înfiinţare a fost Iuliu Merca, Ștefan (István) Boldijar, Liviu Hrișcu (fost la Mondial), Constantin Sălăgean și Tavi Popovici.

Primul album a fost lansat în 1978 - "Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj-Napoca", după ce cu un an înainte Semnal M lansase single-ul „Moara".

Un punct de cotitură al trupei, care de-a lungul timpului şi-a schimbat de mai multe ori componenţa, a fost decesul, în 1999 a lui Iuliu Merca, artistul cu vocea inconfundabilă din piese nemuritoare precum „La fereastra ta", „Spune-mi cine eşti", „Bal la Apahida", „O roată de foc", „Moara" sau "Tânăra dimineaţă".

Din 2003 trupa şi-a reluat activitatea concertistică. Alcătuirea din prezent a formaţiei este Ştefan Boldijar - voce & chitara bass, Florin Ştefan - chitară & voce, Solomon Francisc ( Saci ) - tobe,
Nicu Barna - chitara & voce, Cătalin Pop - chitară.

 

Etichete
Comenteaza