Solistele Tímea Fülöp și Judit Hary debutează pe scena Operei Maghiare

Solistele Tímea Fülöp și Judit Hary debutează pe scena Operei Maghiare
Opera Maghiară din Cluj-Napoca prezintă opereta "Baiadera", compusă de Imre Kálmán în anul 1921. Cu ocazia acestei reprezentaţii vor debuta şi solistele Tímea Fülöp și Judit Hary.

Pe scenă vor mai urca: Levente Szabó, Zsombor Rétyi, János Ádám, Zsuzsa Barabás, Róbert Plesa, Elek Gergely, László Mányoki, Attila Varga, Csaba Sándor, István Rigmányi, Arnold Gergely, Mária Kerekes, Zsófia Popovici, Ottó Peti Tamás, Ferenc Kovács.

Povestea de dragoste dintre un prinț indian și o cântăreață franceză, a căror iubire este încercată de intrigile țesute pentru a împiedica căsătoria lor, este impregnată de umor, suspans, răsturnări de situație ce fac deliciul publicului. Ariile, duetele și dansurile exotice, conferă operetei un farmec aparte ce a străbătut vremurile și i-a asigurat un loc special în inimile spectatorilor. În colaborare cu dramaturgul Levente Moravetz, regizoarea Annamária Gombár a plasat acțiunea la intersecția dintre mai multe culturi - maghiară, franceză, spaniolă, indiană surprinzând esența eternului uman, a unității în diversitate. Coregraful József Antal, scenograful Péter Polgár, designerul Andrea Ledenják au contribuit la crearea unei atmosfere atât indiană cât și europeană, o lume care păstrează în ea varietatea, dominată de somptuos și erotic. Apropiindu-se de ideea de musical a perioadei Belle Époque, dirijoarea Katalin Incze G. introduce câteva „surprize" muzicale.

Spectacolul de duminică, 22 mai 2016, de la ora 18.00, este supratitrat în limba română.

Comenteaza