Spaţiu dedicat Centenarului, în Piața Unirii

Spaţiu dedicat Centenarului, în Piața Unirii

Un spaţiu dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia va fi expusă o colecţie de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, va putea fi vizitat în cadrul târgului de carte Gaudeamus, de la Cluj-Napoca.

Unul dintre evenimentele găzduite de Târgul Gaudeamus la Cluj şi dedicate Centenarului este lansarea volumului "Istoria, adevărul şi miturile", un proiect editorial special gândit pentru celebrarea Marii Uniri. În cadrul evenimentului va fi organizată şi o sesiune de autografe cu autorul cărţii, preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

În cele cinci zile ale târgului, publicul va avea ocazia să aleagă dintre 90 de evenimente culturale şi oferta editorială a 70 de expozanţi. Preşedinte de onoare al acestei ediţii este filosoful şi prozatorul Aurel Codoban.

"A fost o iniţiativă foarte inteligentă târgul Gaudeamus, pentru că merge în direcţia medialităţii radioului, adică face ca autorii să vorbească într-un context în care sunt prezente şi cărţile lor, dă voce, ca să zic aşa, autorilor cărţilor şi lasă câmp liber interacţiunii dintre cei care citesc cărţile şi autorii acestor cărţi. Spaţiu care altfel era foarte greu de produs, greu de deschis", a declarat Codoban.

Invitat de onoare al ediţiei din acest an va fi poetul Emil Brumaru, pe care publicul îl va putea întâlni în cadrul evenimentelor care au loc joi, de la ora 17:00, la Librăria Humanitas şi vineri, la ora 12:00, la sediul Uniunii Scriitorilor Cluj. Târgul, care anul acesta a ajuns la a 19-a ediţie, va fi deschis în perioada 18-22 aprilie, între orele 10:00 şi 20:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

Comenteaza